A jobboldalról

2012. május 04. 11:27

Ha valamit utálok az ún. „jobboldalban”, az ez a rettentő defetizmus.

2012. május 04. 11:27
Kiss Ádám
Mandiner-komment

„Ha valamit utálok az un. »jobboldalban« - ami inkább csak egy mai magyar mainstream szemléletmód, nem egyenlő se a kétharmaddal, se a fidesszel, se a konzervativizmussal, az ez a rettentő defetizmus, a gonosz világon a gonosz ellenségeken való folytonos tinidepi, minden szar, pusztulunk, veszünk, mint oldott kéve széthull nemzetünk, a világ vesztébe rohan, mindenki elbutul jaj jaj jaj. és van benne valami mazochizmus is, hogy akkor jó nekünk ha bántanak minket, mert akkor van igazunk. És ezért folyton mindenkiben csak azt keressük, hogy hol akar bántani minket, hol akarja lerombolni a magyarságunkat meg a hazánkat.

Szerintem nem igaz, hogy a világ a vesztébe rohan, mert ugyan tele vagyunk szar tendenciákkal, de a kép összetettebb, a világ pedig folyton változik, hol a javára, hol a kárára. Ettől még persze az is lehet, hogy a vesztébe rohan.

És való igaz, hogy mára ledőltek a »nagy igazságok«, de ez nem jelenti azt, hogy nem lenne értelmük, csak azt, hogy nem maguktól értetődőek, meg kell küzdeni értük.

Az ember dolga a világban a helytállás: megtalálni a helyet, a jó harcot megharcolni, a pályát végigfutni, a hitet megtartani. Aki megérti azt, hogy nem válthatja meg az egész világot, de valamekkora részt maga körül jobbá tehet (az most más kérdés, hogy mi a »jó«), az nem fog szenvedni mint a kutya, vagy mint bayer zsolt azon, hogy micsoda szar ez a világ, hanem a tettekben, a folytonos munkálkodásban megtalálja a célt magát.

lehet, hogy zsoltnak is inkább az újszövetséget meg keresztény filozófusokat kellene lapozgatnia a civilizáció hanyatlásán búslakodó »bőcsködők« helyett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2012. május 05. 10:58
Ádik!, kicsi retardált barátom. Mondd, ez most komoly, hogy miközben két éve zeng Európa a magyarországi komcsi-libsi gittegylet fába szorult férgeket megszégyenítő vonyításától, neked a jobboldali kesergés az, ami szemetszúróan utálatos? Te tényleg ennyire hülye vagy fiam?
korona
2012. május 05. 10:18
Nem lesz világháború. Nem lesz világvége. Bele kell törődni, hogy a romantika halott. Ez a fiú okosan gondolkodik. Ugyan vnnak néha túlkapásai, dehát kinek nincsenek, akik még ilyen fiatalok. Bele kell törődni, hogy a világ egyre eseménytelenebb, köszönve annak, hogy már semmi sem titokzatos, mert mindenről értesülünk és azonnal - ha akarunk értesülni. És akkor mit látunk? Azt, hogy mindenütt egyforma, mindenütt állandó harc folyik a jobb életkörülményekért. Valóban elavult a jobb és bal oldal nézet. Langyos mocsárban várjuk az idő múlását, miközben mindenki öregedik, vénül. A mai világ emberei nemhogy rosszabbak, mint a letűnt koroké, hanem egyenesen jobbak. Igaz, sokakat idegesít a KÖZÖNY, az, hogy nincsenek kiemelt emberek, nincsenek filmcsillagok, sztárok - valójában régen is hamis nimbusz övezte őket, mert sokan lehettek volna jobbak, ha lehetett volna megfelelő körülményük. Ma egyre többnek vannak jobb körülményei és kiderült, hogy a múltban milyen sok hazugságnak hittünk. Ez a KÖZÖNY bizony egyre TERJED. Minél többen leszünk egyformák, minél többet tudunk másokról, annál elkeseredettebben leszünk unatkozók. Mit tehetünk? Tiszteljük egymást, legyünk tapintatosabbak egymással és tanuljuk meg egymás törekvéseit megdícsérni. Meg kell teremteni a boldogságot, ami a fentiekkel érhető el.
cutcopy
2012. május 05. 00:29
Ennek a kis Ádámnak sem ér egy petákot sem az az egy darab halványlila gondolatfoszlánya amivel bír..
gilice
2012. május 04. 18:15
A magam részéről én igyekszem elfogadni Sartre egzisztencializmusát. A magam kis világában kiépíteni a békét, a biztonságot, a szeretetet és szerethetőséget, az esztétikumot, etikát, a kis könyvár "beszélgetésekre" hívogató késztetését, kicsit "bölcsülten" és megmosolygóan távoltartani a világ "zaját", vigyázva arra, hogy felül tudjak emelkedni mindenféle manipulatív hatáson. Eljárva hangversenyekre, szíházba, néha nézni jó filmeket, (többet videóról, dvd-ről, hallgatni cd-kől Mozartot és Bartókot. Négyévente pedig elmegyek szavazni. 2014-en a feltehetően addig létrejövő baloldali tömörülés jelöltjeire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!