Társszerzőként egy Nobel-díjas könyvében

2012. május 06. 19:41

Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó.

2012. május 06. 19:41
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc blogja

„Talán két éve keresett meg Dalko Viktoria, sok-sok éve az Egyesült Államokban élő, a Harvardon tanító professzor, hogy könyvet írnának a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság okairól, hatásairól, a levonható tanulságokról, és azt szeretnék ha beszállnék szezőtársnak. A felkérést némi húzódozás után elfogadtam.

A könyv elkészült, interneten már megrendelhető. A kiadó, az egyik legpatinásabb amerikai cég, az 1807-ben alapított John Wiley & Sons június közepére igéri a megjelenést. Regulating competition in stock markets - szól a könyv címe angolul. Visszafogott büszkeséggel tölt el, hogy olyan csapatban dolgozhattam, melynek egyik tagja, a könyv társszerkesztője a Nobel díjas Lawrence R. Klein. Az idén 92 éves L. R. Klein 1980-ban kapott Nobel díjat a gazdasági hullámzásokat, ciklusokat elemző és alkalmazó modellek megalkotásáért.

Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 299 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sensei
2012. május 08. 06:37
"Csendben jegyzem meg, jól rávilágít az amerikai és a hazai viszonyok különbségére, hogy a honorárium előlegét, mintegy kétezer dollárt már most, a megjelenés előtt megküldte a kiadó. " Bezzeg a te idődben "Tiszta Amerika" volt Magyarország, - igaz Feri?:-)))
Bisque Béla
2012. május 08. 00:14
Az hihetőbb lett volna, hogy társszerző volt a 77 magyar népmesében. El nem tudom képzelni, hogy egy technika-fekvőtámasz tanár miképp tudná megítélni a pénzügyi válság okait, mikor a diplomáját sem találja sehol? Ez a tyúkeszű debil gázlómadár társszerző, a Ludasmatyi, meg oktat??!!??!! valami áááááááámerikai egyetemen. Kurvára végighallgatnám, hogy vajon mit? Mert, hogy a Hajdúbéthez állítólag nem értett. Az az egy azért jól jelzi a Nobel-díj "súlyát", hogy Imrekertész is talált magának egyet, és nem bírtam nem észrevenni, hogy ez a derék joviális Lawrence....kissé Klein is. Így máris érthető a Nóbli!
gudmen
2012. május 07. 22:14
Fletyo megint a beszükült, felületes , nyugger szavazoidra apellálsz? "Társszerzö,Nobel-dij, nobel-dijas könyv" hogy a kabátlopási ügy analogiájára az maradjon meg a téájokozatlan emberekben, hogy nobel-dijas vagy éppen a várományos...az egyik legaljasabb ember vagy a politikában, pedig viszonylag erös a mezöny.
ejnye
2012. május 07. 19:49
de nem volt besúgó mint orbán,és mi van akkor ha nem plagizált???a sok irigy elkezdene mást kitalálni,talán azt,hogy nem is járt első osztályba,......igaz a tv vitában orkánt a béka segge alá tette:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!