A szakdolgozat és a hiányzó bizonyítékok

2012. május 01. 08:07

Hiteles-e az „bizonyítás”, amely nem a két hiteles, az egyetem által elbírált szakdolgozatra épít? A két dolgozat ugyanis, mint corpus delicti, hiányzik.

2012. május 01. 08:07
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Gréczy blog

„Három napig olvasgattam a bloggerek véleményét, mit szólnak a Hír TV állításához. Elfogadják-e a Fidesz-közeli televízió »bizonyítékait« a Gyurcsány-féle szakdolgozatról? Látom, hogy sokan készen vannak az ítélettel, ezért én csak néhány kérdést vetnék fel.

Egyelőre.

- Hiteles-e az »bizonyítás«, amely nem a két hiteles, az egyetem által elbírált szakdolgozatra épít? A két dolgozat ugyanis, mint corpus delicti, hiányzik.

- Kinek volt érdeke a két szakdolgozat eltűnése, ellopása? Gyurcsánynak, aki így nem tud védekezni a saját dokumentumával, vagy a Hír Tv-nek, amely egy senki által hivatalosan nem hitelesített munkapéldányra hivatkozgat?

- Hiteles-e az a »bizonyítás«, amely szakdolgozatnak fogad el egy állítólagos munkapéldányt, amelyet az anyós őrzött meg? Ezt az úgynevezett munkapéldányt nem látta az egyetem. Nem iktatta, nem bírálta el és nem osztályozta.

- Hiteles-e az a bizonyítás, amely utólag szembesíti a Gyurcsány Ferenc szakdolgozatára adott egyetemi bírálat oldalszámait és adatait, egy, az egyetemre be sem adott szöveg oldalszámai alapján? A Hír Tv által hitelesnek elfogadott munkapéldányról azt sem tudjuk, másolata-e a sógor dolgozatának, esetleg abba még beledolgozott, hozzátett, elvett belőle, netán az egész utólag készült némi technikával, hogy stimmeljen néhány adat a Gyurcsány-féle egyetemi bírálat pontjaival?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sdt
2012. május 02. 09:43
Minden, de minden politikai felhang nélkül. Ugye, egy doktori értekezés csak életünk büszkesége közé tartozik, azért költözködésnél koncentrálnék rá (mint ahogy sok egyéb dokumentumunkra). Az, hogy létezett,védték, elfogadták, az egyetem adminisztrációjából (amúgy anyag nélkül is) megállapítható. A beadott példány(ok) a hiteles alap(ok). Amit (anyagátemelés, idézés, stb. ügyében) hasonló hitelesítetthez kell viszonyítani. Otthon mindenki olyat tart, amilyet akar. (Általában persze azonosat, de nem hitelesítettet őriznek.) Nem kellene azon meglepődni, hogy meglepődünk,hogy az egyetemen nincs (meg a) példány. Ha mindez "nem áll össze", az vita, de nem döntési alap. Sztem. Fogadatlan prókátorként: azért azokat, akik kemény munkával szereztek doktori címet, és nem a cím, hanem a munka eredményének elismertetése érdekében, tekintsük hazánk tudományos emberi értékeinek. Ők vannak többségben. Úgyhogy kérem, ne pejoráljuk általánosságban a címet.
slomovicz
2012. május 01. 18:02
"Hiteles-e az „bizonyítás”, amely nem a két hiteles, az egyetem által elbírált szakdolgozatra épít? A két dolgozat ugyanis, mint corpus delicti, hiányzik." Muhahaha... csak ennyi esze van egy vörösfasisztának. Nincs meg a "bizonyiték" mert Feri 1986-ban, szégyelve a dolgozatlopást hazavitte. Ti csak tudjátok , hogy miért nincs meg az egyetemen. :-) Több mint érdekes, hogy a sajátját sem találja. Esetleg segitsünk megkeresni Feri? Amig nem kerül elő a sajátod,- maradsz aki voltál, egy hazudós Pinokkió. :-)
gilice
2012. május 01. 17:30
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pártja budapesti, városligeti majálisán azt mondta, tiszta a lelkiismerete, és nemcsak az egyetemen őrzött szakdolgozatának eltűnése miatt tesz feljelentést, hanem azokat is beperli, akik azt állítják, hogy plagizált. "Bizonyítsák be! (...) Ki fogom perelni őket a vagyonukból, mert nincs annyi vagyonuk, amennyit ér az én tisztességem" - jelentette ki Gyurcsány. A volt miniszterelnök arra utalt, hogy a jobboldal érdekében állhatott ellopni szakdolgozatát és sógora diplomamunkáját is az egyetemről, megnehezítendő, hogy cáfolni tudja a vele szemben felhozott vádakat. Ha a két dokumentum megegyezne, nem ellopni, csupán bemutatni kellett volna őket - magyarázta, megkérdőjelezve a Hír Tv által ismertetett dokumentumok hitelességét. Megemlítette, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) oktatási igazgatója fideszes önkormányzati képviselő, és furcsának nevezte, hogy az intézmény nem tesz feljelentést a diplomamunkák eltűnése miatt, így ez ráhárul. Mint mondta, különös, hogy a több tízezer szakdolgozat közül épp ez a két - különböző helyen tárolt - dokumentum hiányzik. /itthon/20120501_gyurcsany_ferenc_szakdolgozata#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_5_1
Krupp Skya
2012. május 01. 15:57
Zsóti ha elég lázadó a Gyurcsány fia elő fog állni a papa dolgozatával. Volt már olyan a történelemben, hogy a fiú bemószerolta az apját, hogy forradalmat mond az ellenforradalomra, de előtte elmet megkérdezni, Imre te mit tennél a helyembe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!