A nyilasokról

2012. május 31. 07:28

Akik tehát most, hetven évvel a történtek után nyilasozzák, antiszemitázzák és háborús bűnösözik Nyirő Józsefet, azok az összevissza hazudozó kommunisták szövegét szajkózzák tovább.

2012. május 31. 07:28
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„A Szálasi minisztereként tevékenykedő, nyilasságát élete végéig vállaló Rajk Endre békében hal meg Németországban 1960-ban. A háború poklában, Erdély elvesztésének árnyékában, kétségbeesésében néhány rossz, sőt vállalhatatlan mondatot papírra vető, amúgy semmilyen bűnt el nem követő Nyirő József kitagadott páriaként hal meg Spanyolországban, és halála után ennyi évtizeddel megpróbálják megakadályozni paranoiás románok, hogy szülőföldjén nyugodhasson, idehaza pedig földbuta, aljas és nyomorult gazemberek nyilasozzák és antiszemitázzák őt. (Tényleg: Kosztolányink ájult csodálattal írt Mussoliniről. Kitagadjuk őt is?) A sors pedig úgy mutat fityiszt, hogy amikor Rákosi töpreng, ki is legyen a »nagy hal« a soron következő koncepciós perben, sokáig nem tud választani Nagy Imre és Rajk László között. Végül az aktív NKVD-ügynök Nagy Imrét mégsem meri felakasztatni, így esik választása Rajkra. S a Székelyudvarhelyről származó Rajk Lászlót, akit a nyilas rémuralom idején megment nyilas bátyja, a saját elvtársai akasztják fel. Ilyen kor volt az. Iszonyatos emberi tragédiákkal, emberi tévedésekkel, rettenetes bűnökkel.

De Nyirő éppenséggel bűnt nem követett el. Ezt egy akkor és erre specializálódott testület állapította meg hivatalosan. A SZEB szovjet, amerikai és angol tábornokokból és azok katonai apparátusából állt. Ha ők nem találták bűnösnek Nyirőt, akkor most, hetven évvel később nem kéne őt bűnösnek kikiáltani a kiskörúti kávéházakból. Ha pedig mégis, akkor tessék vállalni: akik tehát most, hetven évvel a történtek után nyilasozzák, antiszemitázzák és háborús bűnösözik Nyirő Józsefet, azok felülírják a hivatalos döntéseket, és a történelmet mindig is minden skrupulus nélkül átíró és összevissza hazudozó kommunisták szövegét szajkózzák tovább. Vagy azért, mert ők maguk is azok és ugyanolya­nok (Szanyi, Vadai), vagy azért, mert fogalmuk sincs semmiről (Somogyi). Ugyanezt üzenjük Ponta román kormányfőnek is: ahányszor háborús bűnösnek nevezi Nyirőt, annyiszor hazudik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dönci4
2012. május 31. 19:44
Te szarházi! Az se igaz amit kérdezel...
Zokni
2012. május 31. 16:50
Lássuk, VALÓJÁBAN mit is "terjesztenek" Ny. Józsefről:"...Író...szélsőjobboldali újságok munkatársa, szerkesztője...A nyilas időkben is politikai szerepet vállalt..." (Révai Nagylexikon), illetve itt a wikin:"...aktív szerepet vállalt a nyilas-hungarista emigráció munkájában..."(Egyébként nyilvánvaló nyilas barát szöveg, mintha Szerző írta volna...) Ennyi. DE kötelező irodalmi tananyag szereplőjeként, ilyen előzményekkel minimum egy Knut Hamsunnak kéne lennie... Az idézett forrásokban erről szó sincs. (A mai ízlés szerint, az idézetek alapján, egy divatjamúlt giccs-stílus képviselőjeként feltételezem, sem nyelv különösebb megújítása, sem az igazság láttatása nem jellemzi az írásaiban, hanem inkább valamiféle idealizált, múltba révedő nosztalgia. Amolyan népi giccs-lektűr író lehetett - de tévedhetek...) A másik VALÓSÁG meg az, hogy az "újratemetés" felemlegetése egyértelműen kampány-gesztus azok felé, akik kaphatók odaát az ilyen projektekre, s hogy még félreértés se essék: direkt az RMDSZ jelöltjei ellen...- Ráadásul erőteljes politikai támogatással megerősítve egy olyan Fideszes személy által, aki még életében nem hatódott meg semmin, mert egyszerűen egy bárdolatlan bunkó... (Elnézést, csak a húsz éve tartó megnyilvánulásaiból következtettem ki, hogy nem véletlenül van ráosztva a Fidesz örökös bulldózere posztja…) E szubjektív véleményemben semmi kommunista vonatkozás nincs, miután a '40-es években szélsőjobboldalinak lenni, és maradni, KICSIT több, mint sújtásos lajbiban belovagolni - szőrén megülve a Renault-t - a parlamenti parkolóba... Na most, ha valaki Szerzőre hetven év múlva azt mondja, hogy egy idióta, kommunista fóbiás szociopata, akkor nyugodtan le "hazug-komcsizható" lesz az illető. De most még ma van...
Bisque Béla
2012. május 31. 15:54
Akiről a Debil Kretének,Vadai, Varnyú, Tolvaj Feri vagy maszopnyik Szanyi elkezd fröcsögve szitkozódni, arról mi fehér emberek pontosan tudhatjuk, hogy becsületes hazafiak. Mint indikátor a lakmuszpapír ezekhez képest elmehet a picsába! Lábvizükbe nem ér!
dehumanizer
2012. május 31. 14:06
"Végül az aktív NKVD-ügynök Nagy Imrét mégsem meri felakasztatni, így esik választása Rajkra." Nicsak, nicsak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!