Színe és visszája

2012. május 05. 10:00

Az unió nem feledkezett meg az ellenünk indított kötelezettségszegési eljárásokról.

2012. május 05. 10:00
Aczél Endre
NOL

„Megbukott a román és a holland kormány, alig úszta meg a bizalmi szavazást a cseh. Bizonytalan kimenetelű francia elnökválasztásnak és görög parlamenti választásoknak nézünk elébe, és a bizonytalanság sokágú. Nagyságrendben haladva: a győztesnek tetsző francia szocialisták filozófiája messze nem ugyanaz, mint az unió jelenét és jövőjét alapvetően befolyásoló »takarékos« németeké, és nincs ember, aki megmondhatná, hogy Merkel fiskális és monetáris szigorát milyen fokon puhíthatná föl Francoise Hollande. (...)


Az Európai Bizottság Magyarországgal szembeni engedékenysége az újabb frontnyitástól vagy frontszélesítéstől való ódzkodás terméke; baj úgyis van elég. Ráadásul – gazdasági súlyát tekintve – a mi országunk nem tényező. Nem szolgálja meg, hogy kiemelt harci tereppé változzék. Súllyal esik a latba, hogy kormánya szilárd: amit elhatároz, akár jó, akár nem, végre tudja hajtani. Olyan szintre süllyeszti az államháztartás hiányát, ami Brüsszelben roppant vonzó; és még csak engedékenységet se kér. (...)

Az unió nem feledkezett meg az ellenünk indított kötelezettségszegési eljárásokról sem. Kettő fölött átmenetileg szemet hunyt, egyet (jegybank) jóindulatúan bírált el. De nincsenek túl az »aggályokon«. Ezek, plusz a velencei bizottság és az Európa Tanács kemény kritikái (vö. alkotmány, média) napirenden vannak, s nem tudni, hogy a magyar IMF-tárgyalások mely pontján jönnek elő nyomatékkal.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabo61peter
2012. május 18. 23:38
Suttyó zsidó! Én a helyedben elhüznék a tarka faszba az internetről! Illetve: WWW-ről. Persze, mit tudsz te szarházi a különbségről. Sajnálom, hogy sokat dolgozunk mi magyarok, és nincs időnk arra, hogy csücsöri kis szádat nagy lendülettel, csontos kezünkel megillessük! De azért ne legyél nagyon nyugodt! Kis köcsög!
szabo61peter
2012. május 11. 23:09
Ceterum censeo: Aczél-Acsádi endrének nincs helye nálunk. Remittendából és soros györgyből élő görény. Találd meg az utadat -izraelbe.
simonszól
2012. május 06. 07:54
Örülsz ennek ahírnek,te kis beteg.
slomovicz
2012. május 05. 12:51
Acsádi! A szovjet követség még a régi cimen van -ahova bejártál , feljelenteni az "elhajló" elvtársakat. A segg amit nyalsz, változott , de a módszereid semmit sem. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!