Zene vagy Infó

2012. április 25. 15:19

Paradox módon – ahogy a vezetékes telefon hiánya a mobilt nálunk gyorsabban terjesztette – az éterből kiszorított szöveges tartalmú rádiózás egy gyorsabb internetfejlődést hozna Magyarországon.

2012. április 25. 15:19
Zsolt Péter
Méltányosság

„Érdekes vita volna, ha felvethetnénk, hogy közérdek-e az, ha a kereskedelmi világból kiszorítjuk a Heti Hetest, vagy hogy a szélsőséges pártok által elfoglalt frekvenciákat zeneivé puhítsuk, vagy hogy ne legyen Klubrádió, de InfoRádió vagy Lánchíd Rádió se, és persze ne legyen ATV meg ECHO.  (Hiszen a társadalmi vita valóban nem tűrné a kettős mércét.) Mások azt mondanák, legyenek, mert közérdek az, ha a lobbicsoportok lehetőségeik szerint pénzelik, és életben tartják a hozzá közel állókat, megint mások pedig még a közpénztámogatások elosztását is javasolnák a lobbicsoportok közt. (Pl. egy demokratikus testület irányításával, pl. a kereskedelmi médiumok adóinak egy részéből.)

Lehet tehát olyan új filozófiát követni, hogy csak a zene kell, csak nem túl szerencsés ezt a társadalom nélkül egy hatóságnak az emberekre kényszeríteni. Nem ez a fejlődés útja, de ha így is volna – mármint úgy, hogy ez az elképzelés mindenféle társadalmi konzultáció nélkül megvalósulna, mi történhet? A technikai lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre, és az internetre kényszerített szöveges tartalmak külön bájt adnának a magyar multimédiás világnak. Miközben a szólásszabadság demokratikussága megmaradna, mégis úgy érezné mindenki, hogy a hagyományos tömegkommunikációt fogyasztják a »zombik«, ellenben az okosak az internetről tájékozódnak. Paradox módon – ahogy a vezetékes telefon hiánya a mobilt nálunk gyorsabban terjesztette – az éterből kiszorított szöveges tartalmú rádiózás egy gyorsabb internetfejlődést hozna Magyarországon. Európa irigykedne azon a multimédiás gazdagságon, ami így az interneten nálunk meg is előzné őket.  Teher alatt nőne a magyar szöveges rádiók pálmája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2012. április 30. 13:33
Ja, most hogy végre média egyensúly közeli állapot van méltányosságból mondjunk le róla! Lóf@&#t mama! Magatoknak faragtátok a nyársat amiben ültök, és ha rajtunk múlik egy darabig le sem szálltok róla!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!