Ütközés

2012. április 23. 13:19

A szlovák kormányfő valamiért fontosnak tartotta, hogy a Brüsszelbe ezer szállal becsatornázott üzleti lapnak hangsúlyozza, hiába rossz a híre, ő partner lesz.

2012. április 23. 13:19
Zalán Eszter
NOL

„Teljes mértékben függünk a német és a francia gazdaságtól. Megértjük, hogy egy klub tagjai vagyunk, megértjük, hogy Európa nélkül nem tudunk túlélni ebben a régióban, ezért szeretnénk normális partnerek lenni az európai témákban — nem, ez nem Orbán Viktor hétfői, Európáról szóló beszédének kiszivárgott részlete, hanem Robert Fico szlovák miniszterelnök »én nem vagyok Orbán« tematikájú interjúja a The Financial Timesban.(...)

Ugyanakkor érzékelhető az is, hogy mindenkinek elege van a »magyar ügyből«, ezért a gyors megoldás óriási megkönnyebbülést jelentene. De senki sem lehet vesztes. Kicsit olyan, mintha két sofőr hajtana egymás felé hatalmas sebességgel arra várva, hogy a másik rántsa el a kormányt. De közben tudják, hogy egyikük sem térhet ki, miközben az ütközést el kellene kerülni. Így valószínűleg mindketten épp csak annyira fordítják el a kormánykereket, hogy ha csak pár centivel is, de elhaladjanak egymás mellett, súrolva tán a másikat, de elkerülve a katasztrófát. Lehet, hogy észre sem fogjuk venni, amikor elmegyünk egymás mellett. Ez mindkét sofőrön múlik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2012. április 23. 22:37
"a gazdaságuk jól teljesít"- no ez a lényeg, viszont miért is jobb a gazdaságuk? Nekik ugyanis, kedves elvtárs nem volt nyolc elkúrt évük....2008-ban nem az IMF segítsége kellet nekik, hanem 2009-ben bevezeték az Eurót...amit mi 2007-ben megtehettünk volna, ha nem jön 2002-ben a cocialista jóléti rendszerváltás, meg a gyurcsányi elkúrás száz trükke.....
koronaszepe
2012. április 23. 19:26
Fico okosabb mint Orbán, és most kapott egy lehetőséget - amit jól felismert -, hogy Orbánhoz képest középre pozicionálja magát. Nem Ő lesz Európa hülyegyereke. Radikalizmusa jóformán retorika, a gazdaságuk jól teljesít, nem akaszt tengelyt Európával, így Szlovákia az Európai politikai színtéren még fajsúlyosabb tényező lesz. ( Mint mi ) Teccik' nem tetszik, az Orbán kormány a tartós gazdasági leszakadás, a nemzetközi elszigetelődés kormánya.
kjkj945
2012. április 23. 18:03
http://www.nol.hu/kep/36320
imres
2012. április 23. 17:56
Én nem tudom, Eszterke amúgy mihez ért... az újságíráson kívül. "Ugyanakkor érzékelhető az is, hogy mindenkinek elege van a »magyar ügyből«, ezért a gyors megoldás óriási megkönnyebbülést jelentene." De annyit már tudhatna, még akkor is, ha rövid élettapasztalattal rendelkezik, hogy: Nincs gyors megoldás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!