A Fidesz embertelen rendszere

2012. április 20. 10:30

Magyarországon gyakorlatilag hivatalosan bevezetik a gyerekmunka intézményét, amihez ezúton is gratulálunk, nagy ívű teljesítmény, nyilván része az elmúlt húsz év rendszerhibáit korrigáló kormányzati lépéssorozatnak.

2012. április 20. 10:30
Tóth Ákos
Tóth Ákos
NOL

„Ennek ellenére a kétbalkezes jobbkéz átverte, hogy 16 éves kortól el lehessen vinni ezeket a gyerekeket gyakorlati képzés címszóval egy kis ingyenmunkát végeztetni. A lehetőség annyira megtetszett néhány nagy cégnek és nagyvállalkozónak, hogy meggyőzték Matolcsyt arról, sokkal jobb ezt előbb kezdeni, rögtön az általános iskola után, 15 évesen. A miniszterelnök hű vazallusa ezt is megoldja. Ezzel Magyarországon gyakorlatilag hivatalosan bevezetik a gyerekmunka intézményét, amihez ezúton is gratulálunk, nagy ívű teljesítmény, nyilván része az elmúlt húsz év rendszerhibáit korrigáló kormányzati lépéssorozatnak. (...)

Matolcsy György és főnöke ezzel törvényi rangra akarja emelni a funkcionális analfabetizmust, illetve ennek kívánalmát. Ezzel teljesedik ki a Fidesz és a kormány társadalompolitikája. Ennek alapja immáron nem az, hogy aki szegénynek született, szegény is marad, hanem úgy módosul, hogy aki szegénynek született, nyomorba döntve végzi, amit nevezhetünk cinizmusnak is, tekintve hogy épp a Fidesz emelte saját alkotmányába a »minden gyereknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi védelemhez és gondoskodáshoz« kitételét, de ez legyen majd az Alkotmánybíróság dolga. Mert itt már a cinizmusnál is többről van szó: embertelenségről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sensei
2012. április 21. 19:54
Nincs semmi problémád Áki? Aműgy mentálisan biztos nem, de a megélhetés az más. Meg kell felelned a fizuért mindenáron?
várúr
2012. április 20. 18:49
Nem mellesleg heti háronm óra havi 12 óra, egy iskolaévben legkevesebb 100 óra, vagyis legalább évi 12 munkanap. Nem halnak bele, de megtudják, mit jelent dolgozni. Holott a feszített tempójú tanulás is munka. Úgy látszik, Tóth Ákos sem a tanulással, sem a munkával nem sokat bíbelődött.
várúr
2012. április 20. 18:46
Egyházi gimibe járó 15 éves fiamnak hetente 3 óra szociális munkát kell végeznie egy idősotthonban. Ő is, összes osztálytársa és a szülők is kivétel nélkül természetesnek tartják. A munkát nem az állam, hanem a gimnázium rendelte el. Tóth Ákos firkásznak a munkáról nem sok fogalma lehet.Ostoba demagóg förmedvényeiért mégis fizatést kap. Nem ártana, ha pár évre elmenne kapálni.
Hajdú Sógor
2012. április 20. 18:33
”16 éves kortól el lehessen vinni ezeket a gyerekeket gyakorlati képzés címszóval egy kis ingyenmunkát végeztetni.” 14 éveseket megbaszhatnak a buzik (kösz Balóné), fotografálhatnak pornóképen (kösz szadesz), teherbe eshetnek, beetethetik őket a zöldek (öko), fetrenghetnek picsarészegen a sárban a hajógyári szigeten, lelökhetik és agyontaposhatják őket a West Balkánban. De hogy dolgozzanak, az nem fér bele a nemrég még munkáspárti (mszmp) oligarchák világképébe. Nyilván Keleti Györgyi és a Veres-, Vancsik-gyerekek útját kéne választaniuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!