Tárgy: Dr. Lévay Anikó ügyében

2012. április 05. 16:40

A BM III/III-2. Osztály 11-Sz-10648. számon ellenőrzés alatt tartja Orbán Viktor budapesti lakost.

2012. április 05. 16:40
Nógrád megyei III/III.

Nógrád megyei rendőr-főkapitányság
    III/III. Osztály
    Szigorúan titkos!
       

Tárgy: Dr. Lévay Anikó ügyében


JELENTÉS


Salgótarján, 1986. junius 25.


A BM III/III-2. Osztály 11-Sz-10648. számon ellenőrzés alatt tartja Orbán Viktor budapesti lakost, az ELTE jogi karának utolsó évfolyamos hallgatóját.
O.V-nak szoros kapcsolata dr. Lévay Anikó (Szolnok, 1963. augusztus. 15., an.: Cseh Klára,) isk. végz.: jogtudományi egyetem, fogl.: ügyvédgyakornok, hajadon, pk., áll. lakcím: Szolnok, Rózsa u. 4/a., ideiglenes: Salgótarján, Pécskő u. 5. I. 3. szám, munkahelye: ÜMK Salgótarján.


Tárgyban nevezettel kapcsolatosan 3/a. technikai rendszabály utján társszerv tájékoztatása alapján az alábbi informácioink keletkeztek:
1985. 05. 28. L. A. éretsiti „Viktort”, hogy beszélt Ablonczival a salgóbányai táborral kapcsolatosan.


A helyi jogászszövetségtől a szervezéshez anyagi támogatást kapnak, amelynek fejében előadásokat fognak tartani a szövetségtől a rendezvényen. Ez augusztus 31-től szeptember 07-ig tartan. Budapestről 30-35 fő érkezne.


Junius 16-án Kövér László (Bp. ELTE Kollégium, nevel tanár) kereste L. A-t, aki tájékoztatta, hogy jól halad a szervezéssel. Ismételten emlitette az Ablonczi nevet, mint illetékest a tábor ügyében.
A program előadói között felsorolta Kukorelli István, Kéri László, Gombár Csaba, Csillag László, Varga Tamás, budapesti lakosok neveit.
A további szervezők, illetve előadók nevei Kövér László, Orbán Viktor, Szájer József budapesti lakosok.


Junius 17. L. A. „Viktorral” beszélt. Elmondta, hogy a tábor költségei olcsóak, de ennek az az ára, hoghya ideiglenesen is – be kell lépni a KISZ-be.
„Viktor” megnyugtatta, hogy erre nem fog sor kerülni.
L. A. kérdezte, mi lesz akkor, ha a helyiek esetleg ott hagyják az ő vagy Kövér előadását, mivel megsértődnek. Mire közlik vele ez sem nagy baj, legfeljebb kevesebben lesznek.


Junius 18. L. A. értesitette „Viktort”, hogy az ideológiai titkárral sikerült elintézni a tábor ügyét. Salgóbányára küldjék a megrendelőt, 35 főre.
Értékelés:

Az információk nem ellenőrzöttek, de megbizható forrásból származnak.
A tervezett rendezvények résztvevői – a III/III-2-a Alosztály feltételezése szerint – azonosak az 1985. nyarán Szarvason rendezett diáktanácskozással, amelyet operativ uton ellenőriztek.

Az előadók között: Kövér, Szájer személyei ismertek, az ellenzéki tevékenységgel való szimpatizálásuk, esetenkénti tevékenységük miatt.

Intézkedés:


Az eddigi adataink alapján megállapitható, hogy nevezett területünkön fokozódó aktivitást mutat az ellenzéki tevékenység segitésére.
Kapcsolatokat keresett és alakitott ki több olyan személlyel, akik korábban már látókörünkbe kerültek, …. dolgozó munka keretén belül.

Személyének, tevékenységének ellenőrzésére javaslatot készitünk, bizalmas nyomozás elrendelésére.
       

Karczagi Tamás r. szds.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2012. április 05. 17:41
"Elmondta, hogy a tábor költségei olcsóak, de ennek az az ára, hoghya ideiglenesen is – be kell lépni a KISZ-be. „Viktor” megnyugtatta, hogy erre nem fog sor kerülni." A rohadék KISZ-titkár nem akart belépni a KISZ-be, hát milyen bolsevik voltál te, Viktor!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!