Vitorlázás a Tasman-tengeren, a mosoly országaiban

2012. április 19. 14:40

December 30-án Whangareiből levitorláztunk Aucklandbe, mivel itt akartuk tölteni a szilvesztert.

2012. április 19. 14:40
Méder Áron
Porthole.hu

„December 30-án Whangareiből levitorláztunk Aucklandbe, mivel itt akartuk tölteni a szilvesztert. Én sajnos nagyon megfáztam, és még a szilveszteri tűzijátékot sem tudtam megnézni, de a többiek fényképei alapján nagyon szép volt.

Január elején már szerencsére jobban lettem, és a tizenkétnapos vitorlástúránk a Hauraki öbölben nagyon jól sikerült. Nagyon kellemes és ráérős volt a tempónk: Aucklandból (Westhaven Marina) indulva meglátogattuk a közeli érdekesebb szigeteket: Rangitoto-sziget, Motutapu-sziget, Waiheke-sziget (Putaki Öböl), Great Barrier-sziget (Whangaparapara Öböl), Kawau-sziget (Bon Accord Harbour), Waiheke-sziget (Huruhi Öböl). Bf. 4-5-ös szelünk volt legtöbbször, csak az első éjszaka kaptunk be egy nagyon erős 50 csomós szelet, de ekkor mi még a védett Westhaven Marinában voltunk, így nem sokat éreztünk belőle.

Fürdőztünk egy forró vizű patakban, kirándultunk a szigeteken az erdőkben, és elsétáltunk egy vízeséshez is. Ami nekem személy szerint legjobban tetszett, hogy szinte mindennap szedtünk zöld kagylót, amit meg is főztünk. A Great Barrier szigeten pont akkor tartották a híres éves kagylófesztivált, amikor ott voltunk, és ez kimondottan kedvet csinált nekünk a kagylószedéshez és -evéshez. Új-Zéland mellett több alkalommal láttunk delfineket, de volt olyan is, amikor bálna, vagy egy cápa úszott el mellettünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!