Seftes hittel

2012. április 13. 07:24

A három szocialista uniós képviselő azért érdekes, mert az új egyházügyi törvény kapcsán nyomban az Európai Bizottsághoz loholtak. Egykor Moszkvát hívták, most Brüsszelben jelentenek fel

2012. április 13. 07:24
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Nem tudom, hogy Tabajdi Csaba, Göncz Kinga és Gurmai Zita valaha törte-e a fejét vallásalapításon. Magánügyük, mint ahogy az MSZMP KB külügyi osztályától a brüsszeli képviselőségig vezető út erkölcsi kihívásai is csak Tabajdi úrra tartoznak. A három szocialista uniós képviselő azért érdekes, mert az új egyházügyi törvény kapcsán nyomban az Európai Bizottsághoz loholtak. Egykor Moszkvát hívták, most Brüsszelben jelentenek fel – félreértés elkerülése végett, itt véletlenül sem a Szovjetuniót hasonlítom össze az EU-val, mindössze az MSZP-s munkamódszerre utalok. Az MSZP három prominense szerint az új szabályozás értelmében az egyházaknak módjuk van arra, hogy »az általuk vezetett intézmények jellegének megfelelően keresztény világnézetű embereket alkalmazzanak«. Márpedig ez ugye diszkriminatív, s tán van uniós irányelv, amelyből akár ez is kiolvasható. Vagy nem, mint ahogy nem talált ilyet a Velencei Bizottság, sőt, maga a tekintetes Európa Bizottság sem lát semmi gondot eme szabályozásban. Barrosóék nem is vizsgálódnak, csak rákérdeztek az ügyben Budapesten. Nincs tehát ügy, csak balhé van.

Mert ez a lényeg.

A Magyar Szocialista Párt nem képes érdemi alternatívát nyújtani Orbánékkal szemben. Legalábbis olyat, amit ki is lehetne mondani. Mert az, hogy Magyarország gazdasági irányítását vegye át Ivascsenko IMF-komisszár, és a törvények, a multik haszonkulcshoz alkalmazkodjanak – ez még az MSZP számára sem kimondható. Ehhez nem elég sem Mesterházy bájmosolya, sem a tinédzseresített új elnökség.

Így marad a hazugság, a rágalom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kettes
2012. április 14. 07:57
Egészen elképesztő az a pofátlanság, ahogy Thürmer Gyulának, az MSZMP utolsó főtitkárának a komcsi fiacskája moszkvázik a Magyar Hírlapban.
DFK
2012. április 14. 06:42
Minden MSZP-s hazaáruló. Azonnal megfosztani őket a magyar állampolgárságuktól!
kalasnyikov
2012. április 14. 05:08
szerzőkém , te is hazudozol, Moszkvát legfeljebb annak idején a Kb-ből édesapád hivhatta Kádár utasitására. Tabajdi örült,ha reggel köszönhetett a nagyoknak...DDDDDD
kjkj945
2012. április 13. 10:27
http://www.youtube.com/watch?v=knv8GlmGG3o&feature=related
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!