Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnökhöz

2012. április 08. 11:33

Tisztelettel kérem, hogy kezdeményezze egy olyan ötpárti közös nyilatkozat megszavazását, mely egyhangúlag elítéli és egy magyar képviselőhöz méltatlannak tartja Baráth Zsolt hazug és uszító felszólalását.

2012. április 08. 11:33
Lipták Béla
Heti Válasz

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!


Április 3-án, Baráth Zsolt, a Jobbik képviselője, felszólalásában arra célzott, hogy Tiszaeszláron, 1882-ben zsidók ölhették meg Solymosi Esztert, aki idén 130 éve, hogy ott eltűnt. Szinte hihetetlen, hogy a magyar Országházban egy ilyen felszólalás elhangozhatott. Jeszenszky Géza így ír erről a felháborító incidensről:

»Nemcsak hazug, gyűlöletre serkentő, hamis volt a felszólalás, nemcsak sértette élő és halott honfitársaink jelentős csoportját, de sértette a legszebb magyar hagyományokat, a XIX. század legnagyobb magyarjainak örökségét, a felmentő ítéletet hozó független magyar bíróság becsületét, a „nagy pert” hitelesen bemutató kiváló író, Eötvös Károly emlékét. Mindenek fölött pedig sértette a mai magyar Országgyűlés, sőt az egész magyar nemzet becsületét, jó hírét. Alátámaszt hazánkkal szembeni kételyeket, gyanúkat, muníciót ad azoknak, akik - jó- vagy rosszhiszeműen - Magyarországot bűnös eszméktől fertőzött országnak tartják. A tiszaeszlári tragikus esetről így szólni nem egy vélemény, nem is egy rég tisztázott, lezárt ügy felmelegítése, hanem provokáció a nemzet és Európa ellen. Csak remélni tudom, hogy a megvetés és a kitaszítás lesz annak a sorsa, aki ezzel a gyalázatos felszólalással ekkora kárt okozott.«

Mivel a tiszaeszlári vérvád felemlegetése aljas »antiszemita uszítás«, mely nemcsak feltépi az évszázados és ma már begyógyult sebeket, de még alá is támaszthatja a nyugati médiában terjesztett olyan rosszindulatú vádakat, hogy Magyarországon él az antiszemitizmus és a fajgyűlölet, tisztelettel kérem Miniszterelnök Urat, hogy mint a Fidesz elnöke, kezdeményezze az Országházában egy olyan ötpárti közös nyilatkozat megszavazását, mely egyhangúlag elítéli és egy magyar képviselőhöz méltatlannak tartja Baráth Zsolt hazug és uszító felszólalását.

Tisztelettel, Lipták Béla”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2012. április 09. 12:23
"Szüntessék meg az ember meghasonlottságát, és olyan boldog lesz, amilyen csak lehet. Vagy adják teljesen az államnak, vagy hagyják teljesen magára. Mert ha megosztják a szívét, akkor kettészakítják." Praktikus kis csupor- gondolta Micimackó...
tevevanegypupu
2012. április 09. 11:52
Nem kellene Liptak Belat kigunyolni. Hogy ezt a levelet miert irta azt nem lehet tudni, nyilvan inkabb Orban vedelmeben kerte Orbant erre es, nem ellenseges szandekkal.Liptakek mar tobbszor felszolaltak vedelmukben minden forumon ahol csak lehetett. A mostani kormany ellen olyan tomeghiszteriat sikerult kialakitani a nemzetkozi sajtoban es a liberalisok koreben, hogy Liptak Bela ugy hiszi, ha Orbanek kiadnak egy ilyen nyilatkozatot, az valamit majd enyhit ezen. Kizart dolog. Es hogy a vervaddal kapcsolatban valaki hogy nyilatkozik - akar a magyar parlamentben - az szive joga, elvegre a szolasszabadsag biztositott, es ez az egesz Solymosi Eszter ugy veglegesen es tokeletesen meggyozoen soha nem zarult le.
kjkj945
2012. április 09. 11:48
http://www.youtube.com/watch?v=-U1F3O7_gMg
Obulus
2012. április 09. 11:28
Börtönbe kerül-e Orbán Viktor? "3,7 milliárd forint – a Budai Gyula feljelentése alapján indult büntetőügyben ennyire értékelte az ügyészségi ingatlanszakértő a Fradi stadionját és a telket. Az állam 6,2 milliárd forintért vette vissza azt – ötöt pénzben fizettek, 1,2 milliárdot azért vontak le, mert a vállalt fejlesztéseket McCabe nem hajtotta végre –, erre kormányhatározatban utasították a vagyonkezelőt (MNV). – Ezzel minimum 2,5 milliárd forint vagyoni kár érhette az államot – állítja Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezére, aki gyanúsított abban a büntetőeljárásban, amely ezen ingatlan eladása miatt indult. (A sukorói és a Moszkvai Kerki-épület eladásának ügyében is. Előbbiben a gyanú szerint 1,3 milliárdos vagyoni hátrány érte az államot, a Fradi-pálya eladása miatt 1,2 milliárdos kárt feltételeznek.) Tátrai és korábbi munkatársa, Császy Zsolt elmondta: nemcsak a vagyoni hátrány veti fel a bűncselekmény gyanúját, hanem ahogy a kormányhatározat elrendelte a vásárlást, meghatározva az árat, miközben ezt a jogot a vagyontörvény az MNV Zrt. igazgatóságának adja. Tátrai szerint ezzel a kormány elvonta az illetékes szerv hatáskörét, így megvalósult a hivatali visszaélés bűntette. „A miniszterelnök az értékesítés módjának meghatározásával a hatáskörét túllépte, mivel az értékesítés módjának meghatározása a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hatáskörébe tartozott” – olvasta Tátrai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!