Vádlókból vádlottak

2012. április 26. 21:59

A vádlottak számára a verdikt jelenthet némi elégtételt, de az elmúlt két év eseményeit egy bírói döntéssel nem lehet meg nem történtté tenni.

2012. április 26. 21:59
Lencsés Károly
NOL

A bíróság igencsakmásként látja a dolgot,mint az ügyészség.Kimondta ugyanis, hogy Szilvásy egy nemzetbiztonsági kockázatról törvénye sen tájékoztatta a parlament szakbizottságát, a kötelességét teljesítette. Dávid Ibolya pedig a pártok szabad működésének alkotmányos értékét védte. Tévedhetett ekkorát az ügyészség? Remélhetőleg! Ha ugyanis nem szakmai melléfogásról van szó, elképesztő következtetés adódik: a vádhatóság valamihez asszisztált. Hogy mihez? Tudja a csuda, hiszen 2010 nyarán – amikor a nyomozást az érintett politikusok mentelmi jogának megszűnése miatt elrendelhették – az MDF már gyakorlatilag nem létezett, s az MSZP alig volt túl egy katasztrofális választási vereségen.

A vádlottak számára a verdikt jelenthet némi elégtételt, de az elmúlt két év eseményeit – azóta folyik a büntetőeljárás, előtte a mentelmi jog védte a feleket, de csak a pertől, nem az inszinuálástól – egy bírói döntéssel nem lehet meg nem történtté tenni. Ezek az emberek évek óta kihallgatásokra járnak, s viselikmagukon a bélyeget: politikusként bűncselekményt követhettek el. Egy civil sem éli ezt meg könnyen, itt azonban olyan emberekről van szó, akik a hitelességükből élnek. S ha a szégyen nem lett volna elég, biztosan van közöttük olyan, akinek az ügy a politikai karrierjét tette tönkre.Másnak »csak« a hivatásbeli életét,mert »rovott múltja« miatt nem kívánatos személynek minősíttetett.

Az UD embereinek s a pártelnöki széket erősen óhajtó MDF-es fiatalembernek a sorsa másként alakult: a cég volt vezetője a katonai titkosszolgálat tábornoka, a törekvő ifjú egy nagy önkormányzati cég első embere.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. április 27. 08:30
A srácoknak annyira megtetszett a komcsi módi, hogy nagyban űzték az ügynökösködést is. Ezek után nem csoda ha sumákolnak az ügynökaktákkal. Az már inkább, hogy a juhoknak ez miért nem esik le de végül is nem az eszükért eteti őket Viktor, elég ha járni tudnak, csápolni és természetesen tejelni...
huttinger
2012. április 26. 23:59
http://www.davidibolya.hu/pdf/19P25460200814.pdf Most akkor Dávid Ibolya beperelheti a bíróságot?
Bisque Béla
2012. április 26. 23:33
Én ugyan hallottam az indoklást és szent meggyőződésem, hogy a bíró úr vagy a Magyar Partizánszövetség, vagy a Hazafias Népfront delegáltja............mert nagyon kilógott a lóláb. Szóval a bírói testületnek ezektől a szarfaszúaktól illenők megszabadulni, de túl sok van belőlük. MÉG. Tanulság: A jó ügyvéd jól ismeri a törvényeket, a sztárügyvéd jól ismeri a bírókat. Ennyit a magyar jogszolgáltatásról. Szerencsére kimeríthetetlen a jogorvoslati lehetőségek tárháza. Úgyhogy még korai az öröm kedves nyalonc újságírószerűizévagymi?!
steve2
2012. április 26. 23:33
Jön a következő feketeleves, Földes-Szabó ügye! Ott is lesz ám balhé, mert most derül ki, hogy,jobbról, is meg balról is vannak ám azért érdekelt felek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!