Kényszerszinglik országa

2012. április 03. 21:44

Kutatások bizonyítják, hogy ha az apa kedvesen beszél a várandós anyukával, azt a magzat is érzékeli.

2012. április 03. 21:44
Kopp Mária
családháló.hu

Családháló: Nemrég jelent meg a kerekasztal Apafüzet című kiadványa. Miben segít ez az írás az apukáknak? 

Kopp Mária: Az Apafüzetet minden újszülött apukája meg fogja kapni, és ebben a védőnők is segítségünkre lesznek. Megváltoztak a nemi  szerepek, sok helyen nem támogatja senki a fiatal párt. Az édesanyák a munkahelyről csöppennek bele a gyermekszülésbe, az apák pedig sokszor nem tudják, hogyan segíthetnének, illetve mitől válnak jó apává. Kutatások bizonyítják, hogy ha az apa kedvesen beszél a várandós anyukával, azt a magzat is érzékeli. Az Apafüzet célja az, hogy segítsen az újdonsült apáknak az új szerephez való alkalmazkodásban, a párkapcsolat változásainak kezelésében, illetve a gyermekhez való hozzáállásában.

CSH: Ősztől bekerül az iskolai oktatásba a családi életre nevelés elnevezésű tantárgy. Lehet sikeresen átadni olyan értékeket, amelyeknek esetleg épp az ellenkezőjét tanulják otthon a gyerekek?

K.M.: Nagyon hatékonyan át lehet adni ezeket a dolgokat. Hollandiában például már az óvodától kezdve tanítják a konfliktuskezelést, az agresszió levezetését. Épp most kaptam az ENSZ családbizottságától egy írást, amely azt taglalja, hogy a válás hosszú távon egészségügyi kockázattal is jár, sőt, az élettartamot is megrövidítheti. Ma sokan úgy gondolják egyszerűbb váltani, mint rendbehozni a meglévő kapcsolatot. Ezen szeretnénk megelőző beavatkozásként a családi életre nevelés keretében változtatni társkapcsolati készségek fejlesztésével.”

(Kopp Mária emlékére.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2012. április 04. 15:45
A keresztel szó anagrammájában - a magyar nyelv véletlen csodájaként - megtalálod azt a szót, ami a keresztény tanítás lényege minden vallásos ember által elkövetett hiba (vagy bűn) ellenére. Ez a szó tarthatja össze a családokat is. Keresztel - > ? Fedezd fel magadnak!
Soma
2012. április 04. 12:43
Kopp Mária legyen példaképe minden olyan embernek, aki az emberiség javát akarja! Az emlékét tisztelettel és szeretettel őrizzük!
Soma
2012. április 04. 12:41
Ma senkit sem érdekel a szeretet, pedig anélkül ember nem élhet. Elsősorban : Ne azok határozzák meg az élet dolgait, akik elutasítják azt! Egy, a családjáról gondoskodó , a férjét szerető nőt senki sem gyűlöl jobban, mint a szingli, vagy az emócióit, az önként vállalt gyermektelenségét a párján levezető fúria.
barom segédmunkás
2012. április 04. 11:33
Isten nyugosztalja, érdemben tett a magyar emberekért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!