Ha a miénk, ha nem...

2012. április 02. 11:08

De ha a miénk az egyetem, akkor miért nem vagyunk hajlandóak fizetni a fenntartási költségeit?

2012. április 02. 11:08
Golovics József
Leviathán blog

„»Az egyetem a miénk« - hirdeti a Hallgatói Hálózat jelmondata. Holott nem: a felsőoktatási intézmények tulajdonosa az állam, az egyházak, valamint (magánintézmények esetében) egyéb szervezetek. A hallgatók csak fogyasztók a rendszerben.

A fogyasztó pedig attól még nem lesz egy intézmény tulajdonosa, hogy igénybe veszi annak szolgáltatását. Pláne, ha még csak nem is fizet érte.

A tulajdonostól pedig egyébként is elvárnánk, hogy pénzével hozzájáruljon tulajdona fenntartási és működtetési költségeihez. Akármelyik oldalról is közelítjük tehát, a fizetés intézménye nem kerülhető meg egyik relációban sem: a probléma pedig ott van, hogy a Hallgatói Hálózat tagjai pontosan ez ellen tiltakoznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2012. április 02. 17:58
Melegedni járnak be, átlag tizenégy éven keresztül. Ha netán összejön egy diploma, az már ajándék- Ingyé van. :-) Na ennek kell, hogy vége legyen.
kjkj945
2012. április 02. 15:56
A hahahah minden ingyen akar és azt is, hogy biztositsanak nekik a végzés után minimum 1/2 millás fizetést.
Forsz
2012. április 02. 15:49
Ahogyan az utóbbi időkben a hallgatói csoportok (le)szerepeltek, egyre inkább arra hajlok, hogy a felsőoktatást fizetőssé kell tenni. Azután, ha így lesz, tisztázzák maguk közt, hogy mindez miért történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!