A Jobbik militarizmusáról

2012. április 20. 12:23

Párszáz ex-gárdista nem fog polgárháborút csinálni, maximum véres összecsapásokat rendezni.

2012. április 20. 12:23
Éder Mónika
napolit

Mi lenne, ha valóban polgárháborút terveznének? Vajon képesek lennének annyi embert mozgósítani, akikkel sikerülne »azt a fajtát ledarálni«? Szerintem nem. Bár a Jobbik folyamatosan arra törekszik, hogy a Fidesz váltópártja legyen, megosztó témáik miatt aligha hiszem, hogy gyarapítani tudják a szavazó bázisokat. Van, akinek már nem fér bele a vérvád, az ujjal mutogatás és az erkölcsbíráskodás, de akad, aki épp ezek miatt a vehemens véleménynyilvánítások miatt tenné melléjük az x-et. Összességében viszont a szavazók és a ténylegesen tenni vágyók között minimális az átfedés. 

A dolog másik része, hogy a polgárháborús idők elmúltak Európa felett. Be kell látni, hogy politikai öngyilkosság ennek tervezése. A nemzeten belüli és azon kívüli problémarendezésének ma már egészen más útja van. Párszáz ex-gárdista nem fog polgárháborút csinálni, maximum véres összecsapásokat rendezni, amivel újra indokot ad a külföldi sajtónak a Derex-index felemlegetéséhez és a »szélsőjobboldal és diktatúra« kép erősítésének. Ki lesz az, aki ennek az egésznek megissza a levét? MI. Mert hát az üzleti szférában az már csak úgy szokott lenni, ha csökkeni a külföldről érkező tőke és a belföldi tőke is kivándorol, hogy a befektetői bizalom csökkenésével arányosan nőnek a lakosságra és a fennmaradó gazdaságra kirótt adók.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugi
2012. április 20. 20:28
És Braziliában milyen viszonyod volt a palesztinokkal? Ott is lőtted őket?
Akitlosz
2012. április 20. 19:05
Sokaknak meg már az "nem fér bele", ami az elmúlt 22 évben jellemezte ezt az országot. Azért vannak 4 évente szavazások, hogy lehessen választani.
Hajdú Sógor
2012. április 20. 16:05
A ballib ávósok a jobbik csecsén hiznak bazmeg évek óta.
blogen
2012. április 20. 13:33
A Magyar Gárdára vonatkozó legutolsó ismert adatok, a feloszlatása előtti állapotról, a neten fellelhető szervezeti és létszámadatok alapján +a rangjelzések, hogy ha valakinek van kedve végignyálazni a híreket a gárda manapság létező alakulatairól, hogy megállapíthassa azok mekkora erőt képviselnek a vezetőik rangja alapján (Ezredparancsnok: 300-500 fő, minimum három század. Századparancsnok: 80-100 fő minimum három szakasz. Szakaszparancsnok: 30 – 40 fő Rajparancsnok: 5-10 fő, amikor ez az összesítés készült az alakulatok feltöltöttsége 75 körül, inkább fölötte állt dandárszinten): http://href.hu/x/hmk4 http://href.hu/x/hmk5 http://href.hu/x/hmk3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!