Orbán tévedése

2012. április 07. 15:02

A fideszesek vágyálmaiban élő függetlenség – fájdalom – nem létezik.

2012. április 07. 15:02
Baka F. Zoltán
NOL

„A Bank Centernél tartott márciusi szélsőjobboldali erődemonstráció célja természetesen nem a hiteltárgyalások elkezdésének kierőszakolása volt, de a radikálisok legalább megpróbáltak kontaktusba lépni – a maguk sajátos módján – az IMF képviselőivel.


A kormányról ezt már nem tudnám ilyen határozottan kijelenteni. Hiába hogy Fellegi Tamás tavasszal aktivizálta magát, és immár kéthetente megfordul Washingtonban (hogy kinek a kezdeményezésére, az nem világos), de annak nincs jele, hogy ezzel közelebb kerülnénk az áhított védőhálóhoz. Valahol a pofavizit és az udvariassági látogatás közötti mezőben kell elhelyeznünk ezeket az utazásokat.(...)

A fideszesek vágyálmaiban élő függetlenség – fájdalom – nem létezik. Még azokról az országokról sem mondható el, hogy ki tudják zárni a külvilágot, amelyek az egyre értékesebb kincsnek számító olajmezőkön ülnek. Azért persze lehet tenni, hogy kevésbé legyünk kitéve a világpiac viharainak. A lakossági megtakarítások ösztönzése, az állampapírpiac fellendítése, amire egy rendelet szerint a kormány készül, erre jó megoldásnak tűnik: ha már lennie kell állami adósságnak, jobb helyen van a hazai kezekben. Gyors sikert ettől azonban nem lehet remélni. Nem azon töri manapság a fejét a középosztály, hogy hol lel jó befektetési alkalmat, amivel biztosítani tudja a jövőjét. A kormánynak könnyebb dolga van, szinte tálcán kínálják neki a kiszámítható jövő lehetőségét.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tutturuttu
2012. április 08. 11:37
A felcsuti terminátor legnagyobb tévedése az volt,mikor elhitette magával,hogy ő miniszterelnöknek született!
NoCsak
2012. április 07. 21:48
Sok ilyen agynyomorék van, akik a fától nem látják az erdőt! Évente 1300 milliárd forintot, fizet az ország csak kamatokra! 2-3 új metróvonal, buszok, villamosok (nem használt uraságtól levetett holmi) nyugdíjak, fizetések emelése, helyett nyaljuk a csokis felet és fizetünk. Ha má legalább a fele maradna, bár az esélye gyér, mert állandóam keresztbe tesz a pénzvilág ennek a csóri országnak és vezetőinek. Gügyeúr legyünk inkább cseládek? De akkor nem lehetne megélni és hülyeségek írásával!
Feyszáll
2012. április 07. 19:27
Ki ez a Baka Fasza?
Bisque Béla
2012. április 07. 16:47
Szegény Baka F.! Ha nem lennél ennyire menthetetlenül ostoba, biztosan találtál volna valami más (értékteremtő munkát), mint ezt a szánalmas írogatást. Magyarországgal azért van baja mindenkinek, mert ha akarna önellátó lehetne. Csak az ilyen szolgalelkű segnyalási kényszerben szenvedő idióták miatt, mint Te folyamatosan függőségben tartanak minket. Van évente saját 4,7 milliárd köbméter gázunk. A lakossági fogyasztás 1,7-2 milliárd köbméter évente. Van vizünk, geotermiánk, napos órák tömkelege,közúti és viz csomópont vagyunk. Van senkiéhez sem hasonlíthatóan kreatív szürkeállományunk, meg ilyen kis szar hazaárulóink is, mint Te. Ebben is világelsők vagyunk.De a mezőgazdaságunk, élelmiszer iparunk is tökéletesen alkalmas a saját népességünk ellátására. Nem vagyunk sarokba szoríthatók. Ha még az általatok szétlopott ipart is újra építhetnénk nagyon jó kis hely lenne ez az ország.Csak ez sok idő, szorgalom és némi pénz kérdése. Ha jártál volna iskolába, tudhatnád, hogy a fajtársaid 30 éve riogatnak azzal, hogy 30 év múlva elfogy a kőolaj. Közben meg az istennek sem fogy el, mert lassabban ugyan, mint ahogy kitermelik, de újra termelődik. Az pedig senkinek sem elég, ha ül a kőolajon, mivel a szűk keresztmetszet a finomítói kapacitás. Ezzel lehet mennybe verni a benzinárakat. Most azt fogod gondolni, talán igazam van az ország geológiai adottságaival kapcsolatban, de azok fölött HÁLA AZ ELVTÁRSAIDNAK, már nem mi rendelkezünk. Lehet! De tudod miért nem? Mert 12, 5 % a bányajárulék. A nálunk sokkal jobban eleresztett Venezuelában és Bolíviában meg 87%!!!!!! És az Exxon, meg a Petronas, még ezért a szar 13 %-ért is tolong, mert akkora a biznisz! Hát ez a pálya kiműveltkém! Magyarország igenis ÖNELLÁTÁSRA KÉPES ezért fosnak tőlünk és a renegát megnyilvánulásainktól és ezért akarnak velünk és rajtunk példát statuálni! Csak már nem fog menni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!