Hazugságkényszer

2012. március 05. 09:32

Külön elgondolkodtató, hogy miért negligálja a Fidesz-KDNP az ügynökügyet ennyire látványosan, miközben szinte személyes kérdést csinál a kommunizmus áldozatainak emléknapjából és az egyedül Biszku Bélára szabott törvényből.

2012. március 05. 09:32
Ungváry Krisztián
Komment.hu

„Nem az az érdekes, hogy mit tettek egyes emberek húsz-negyven évvel ezelőtt, hanem az, hogy mit mondanak erről most. Ma már mindenki tudja, hogy az ország számos közszereplője arcátlanul hazudozik erről és ha ezt valaki kétségbe meri vonni akkor bírósági ítéletekkel hallgattatja el a múltját 1990 óta hamisító hatalom azt, aki megírja az igazságot. Ezért ez az ügy elsősorban arról szól, hogy lehet-e a társadalomnak hazudni, vagy sem, és több mint nyugtalanító, hogy hazánk politikai elitje ciklusokon átívelően azt hiszi, hogy a hazudozást elősegítő magatartás nem rombolja alapjaiban a jogállamiság rendszerét. Ha a választók hite a jogállamiságban megszűnik, akkor ne csodálkozzon senki sem azon, ha szavazatukat olyan erőknek adják majd, akik e hazug politikai elittel írmagostul és a jogállamiság szabályait figyelmen kívül hagyva fognak leszámolni.

Az is sokatmondó hogy a »nemzeti együttműködés rendszere« egy társadalmilag égető kérdést úgy kezel, hogy még csak a vitát sem vállalja fel. Ha valamiből látszik ennek komolytalansága akkor az az, hogy a Fidesz-KDNP az ezzel kapcsolatos kezdeményezésnek még a tárgysorozatba vételét is elutasította. Ennél is súlyosabb, hogy a pártszövetség még csak azt sem tartotta szükségesnek, hogy elmondja a nyilvánosságnak, miért nem látja szükségesnek a kérdés tárgyalását. Még lesújtóbb volt a kép akkor, amikor az Index tudósítói erről néhány képviselőt megkérdeztek. A választók kedvéért örökítsük meg neveiket és indokaikat: Kerényi János »Fidesz sajtóosztály«, Szücs Lajos, »Impotens a társadalom«, Balla György aki elmenekült, Heintz János aki szerint ez személyiségi jogokat sért (nem sértett volna U.K.), Boldog István »majd amikor el kell számolnom a választóimmal akkor el fogom mondani miért szavaztam nemmel«, csak arról tettek tanulságot, hogy biodíszletek az Ország Házában.

Külön elgondolkodtató, hogy miért negligálja a Fidesz-KDNP ezt az ügyet ennyire látványosan, miközben szinte személyes kérdést csinál a kommunizmus áldozatainak emléknapjából és az egyedül Biszku Bélára szabott törvényből. Nehéz elhessegetni azt a látszatot, hogy ezekben a látszólag antikommunista gesztusokban a pártszövetséget kizárólag aktuálpolitikai hatalmi érdekei és nem erkölcsi megfontolások vezérlik.

Hatalmi szóval a kritikus hangok egy ideig elnémíthatóak. Mi várható viszont attól a társadalomtól, aki az effajta politikai machinációk hatására csak azt gondolhatja, hogy a parlamentarizmus és a demokrácia nem más mint porhintés? Magyarország mostani kormánya ezzel a lépésével saját jövőjét is aláássa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scotsman
2012. március 05. 16:11
Azért negligálják kedves ungváry mert maguk csinálták kennedível karöltve!! Ki bízta meg magukat?? Na ki??? 12 évig uralkodtak a szocik, ha annyira tiszták voltak miért nem hozták nyilvánosságra ezen idő alatt?? Maguk is miért Szilvássynak küldték?? És anno, kik hordták teherautószámra a szoci doksikat megsemmisítésre??? Mitől féltek?? Mocskos szadeszos trógerok, hazudnak akárcsak a kertész ákos hogy bántalmazták!!
Senye Péter
2012. március 05. 13:31
Egyesek pénzért írtak jelentéseket. Mások önként és dalolva 'hangulatjelentéseket' és döntöttek munkahelyükön emberek sorsáról. Velük mi lesz?
sasadi
2012. március 05. 12:42
Szerintem is szükség lenne egy olyan lusztrációs törvényre, amely az egész volt hálózatot felderíti és elsősorban a tartótisztekre és a megszerzett információk használóira és haszonélvezőire vonatkozik, nem pedig csak a sokszor zsarolással beszervezett ügynökökre. De azért egy kicsit elkéstünk ezzel is. A három MSZP-SZDSZ-es kormány alatt bőven volt lehetőség arra, hogy az igazi "nagy kutyák" dossziéit manipulálják vagy eltüntessék. Hiszen az egyik ilyen kormány vezetője egy "pufajkás", egy másiké pedig a D-209-es volt. A törvényt nagyon elő kell, hogy a célját valóban elérhesse. Remélem hamarosan megszületik a törvény, ez a Fidesz érdeke is.
Felebarát
2012. március 05. 12:39
foka már megint történlemezik...szép gesztus, de ma mostról van szó, most sem szavazta meg a fidesz az ügynök törvényt, nem érdekel senkit mér, miylet kakiltak tegnap... ki mit lopott, és hogyan...uh persze sokan sok mindent mesélhetnének... de a lényeg nem lett megszavazva...erről mesélj miért nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!