Az alternatíva

2012. március 17. 08:54

A Milla gyűlésén beiktatott alternatív államfő személye telitalálat: a mocskos szájú középszer, a nihil zsoldosa előtt hajtott fejet az Orbán-ellenes tábor.

2012. március 17. 08:54
Szerető Szabolcs
MNO

A Jobbik üzenete egyszerű volt: kilépni az EU-ból! Ünnepi rendezvénye azonban a résztvevők számát tekintve nem volt versenyképes a kormánypárti nagygyűléssel. E tekintetben a baloldal sem áll jobban, sőt. Az LMP lényegében a saját társaságában ünnepelt, az MSZP Esztergomban ezer ember előtt – itt megtudhattuk, ha újra hatalomra kerül, lesz elszámoltatás is –, Gyurcsány Ferenc pedig új és kicsiny pártja nevében az Alkotmánybíróságot fenyegette. Az egyetlen méretes tömeget megmozgató kormányellenes esemény az Egymillióan (?) a magyar sajtószabadságért (Milla) szervezet néhány tízezres nagygyűlése volt. A Milla politikaellenes, civil csoportosulásként határozza meg önmagát, s próbál menekülni a pártok ölelő karjai elől. Az, hogy utóbbiak rendezvényei helyett az ellenzéki érzelmű szavazók a Millát választják, a baloldali pártelit kritikája. Amit és ahogy azonban a Milla képvisel, megjelenít, bajosan határolható el a »hivatalos« ellenzék stílusától, megnyilvánulásaitól. Képviselői éppúgy temetik a jogállamot, a demokráciát, a sajtószabadságot, mint a kormányt ostorozó parlamenti szónokok. A jobboldalt évtizedek óta jó modorra oktató balliberális sajtó egyetértőleg és büszkén adja hírül az MSZP éhségmenetelő üdvöskéjének parlamenti beintését, szava sincs a Szolidaritás nevet bitorló szervezet tüntetéséből ömlő trágár gyűlöletre, az alaptörvény beígért elégetésére, ugyan miért zavarná a Milla civiljeinek bárdolatlansága? Végül is egy diktatórikusnak bélyegzett rezsim ellen minden eszköz megengedett, mint Cohn-Benditéknek De Gaulle-lal szemben annak idején.

Az oktalan indulat program és hiteles vezető híján is egységbe forraszt amatőr mozgalmárt, hivatásos politikust, balliberális újságírót, véleménydeformáló értelmiségit. A Milla gyűlésén beiktatott alternatív államfő személye telitalálat: a mocskos szájú középszer, a nihil zsoldosa előtt hajtott fejet az Orbán-ellenes tábor.

Van alternatíva. Lehet választani.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2012. március 18. 19:57
A milla mindig is megvolt, 1948 ota letezik, csak akkor avh-nak hivtak oket.
Ászok
2012. március 18. 17:42
Megint a szófacsarással elkendőzött felelősségről polemizálunk. Nem a problémáról beszélünk mint annyi más égető kérdésben. Miért választhatott a közönség és nem a baloldal/ / vagy csak a Kubatov-listák alapján fogadták be a szavazatokat? /egy ilyen figurát aki olyan amilyen.Mi indokolta a választást? Foglalkozott vajon ezzel a kérdéssel is. Vagy aki balos annak egyértelmű ítélete van "plagibácsiról" és aki nem annak a mi kutyánk kölyke effektus determinált. Ez valami olyan mint a könnyűvérű nő férje visszautasítja a feleségét ért kritikát "Ő az enyém és csak nekem van jogom kurvának nevezni!
nyugalmazott tanár
2012. március 18. 09:14
Ez nagyon jó Diagnózis: A Milla gyűlésén beiktatott alternatív államfő személye telitalálat: a mocskos szájú középszer, a nihil zsoldosa előtt hajtott fejet az Orbán-ellenes tábor. Gratulálok Szerkesztő úr! Telitalálat.
dönci4
2012. március 17. 19:29
Ha már választani kell, inkább Pityinger, mint az a gerinctelen szarkupac.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!