Nemzeti ügynökeink

2012. március 27. 15:24

A Fidesz válogatott módon köpte arcul saját magát többszörösen is.

2012. március 27. 15:24
Stemler Miklós
Magyar Narancs

„Kezdődött az egész Ángyán József földművelésügyi államtitkár lemondásával és coming outjával a magyar földet ellopó maffiáról, amellyel szemben hiába az államtitkári pozíció, hiába a kétharmad, ő sem tudott kezdeni semmit. Sőt: mintha magát Orbán Viktort se érdekelte volna a vidék magyar hangjának kálváriája. Az ezt követő, ugyan nem túl átütő erejű tüntetések is elég kínosak voltak, és amikor már kezdtek volna elnyugodni az indulatok, jött egy video, amelyen a professzor látványosan nem érti, hogyan kaphatja meg a mosonmagyaróvári földeket egy szolnoki ügyvéd a helyi családok helyett. Mi mondjuk tökéletesen értjük, de azoknak a szavazóknak a túlnyomó többsége, akiket a Fidesz még a kisgazdák kicsinálásából szerzett, egyáltalán nem. Nekik van igazuk.

Ezzel párhuzamosan pörög az ügynökügy újabb felvonása, amelyet már a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselői sem igazán értenek. Olyannyira nem, hogy páran átmenetileg még szavazógép voltukból is kivetkőztek, és pártjuk ukáza ellen szavaztak az igen gomb megnyomásával, amikor az LMP törvénytervezetét végül még csak napirendre se vették a többség elutasítása miatt. Nekik, ennek a maroknyi kormánypárti kisebbségnek van igaza: míg eddig mindig volt kibúvó (nem volt meg a kétharmad, ellenzékben volt a párt), amelynek révén nem kellett támogatniuk az aktuális tuti megoldást, most nincs mentség. Övék a kétharmad, övék a felelősség, no meg egy halom meggyőződéses antikommunista szavazó, akik egyre nagyobb zavarral és dühvel figyelik az úgynevezett nemzeti párt szerencsétlenkedését.

Ez a két ügy valójában sokkal kínosabb, mint amikor a Fidesz válogatott módon köpte arcul saját magát többszörösen is (vasútreform, ágyszámcsökkentés, tandíj), és a szociális népszavazás alkalmával felszedett választókat érintette érzékenyen. Ezek a választók, akik jó része a mai napig elhiszi, hogy kolbászból van a kerítés, már úgyis »otthagyta« a Fideszt a halványra sikerült elmúlt két év után, a maradék másfél-két millió Fidesz-hívő viszont azért szavazott a pártra, mert hitte, hogy Orbán Viktor megvédi a magyar földet, és fél kézzel elbánik a sötétben bujkáló kommunistákkal. Hát nem. A magyar föld nem ismeretlen »maffiózók« kezébe vándorolt, a kommunisták meg vígan élnek és virulnak, leszámítva Biszku Bélát, aki jó eséllyel nem is tudja, hogy mi történik körülötte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr.Kvasztics Fedor
2012. március 27. 16:57
Várható, sőt tudható volt, hogy a Fidesznek a kormányzás nem lesz fáklyásmenet. Hogy soha nem látott külső és belső gáncsoskodással kell szembenézniük. Ebből azt lehetett tudni, hogy nem tudják majd a programjukat eredeti szándékaik szerint végrehajtani, hogy lesznek kudarcok is a balliberálisok legnagyobb örömére, amikor majd azt mondhatják a Fidesz arcul köpte saját magát. Azt is tudni lehetett, hogy lesznek hibás elképzelések, rosszul kivitelezett megoldások, és hogy ezeket az ellenzék dilettantizmusnak fogja feltüntetni. Mert az ő szakértelmük ugye, semmihez nem mérhető. Példa rá a gazdaság alakulása 2002-től 2010-ig. Nem tudjuk, hová vezetne valójában a kormány gazdaságpolitikája. Mert egyelőre csak arra van bizonyíték, hogy egy ország törekvéseit bármikor meg lehet torpedózni, ha az a sejtelmes, arctalan piac úgy gondolja. Bizonyíték rá az, hogy az EU a piacok nyomására már a kákán is csomót keres, hogy nyomás alatt tarthasson minket. De ha a példa ragadós lesz, és vannak már jelek, akkor több országgal nehezebb lesz szórakozni. Mert ami most folyik az EU-ban, az nagyon messze van Európa és az egykori Közös Piac szellemétől.
benedek77
2012. március 27. 16:46
Én soha nem szavaznék "baloldali" pártra (mostmár jobbra se), de lássuk be ez az egész ügynökkérdés vérciki. Simán tetszett ez az írás, attól függetlenül, hogy valszínüleg nem ugyanazt gondoljuk a világról az írójával. És ez a lényeg. Gondolkodni és elismerni, hogy ami tény az tény. Lehet bárhogy magyarázni, gyalázat ez a tökölés az ügynökkérdéssel. A Fidesz megbukott, legfeljebb nem tud még róla.
cutcopy
2012. március 27. 16:06
"A Fidesz válogatott módon köpte arcul saját magát" Szépen hangzik egy ilyen nyálasképűtől..
Feyszáll
2012. március 27. 15:59
Ezek egymásnak irnak, vagy kinek? Ki a fasz kiváncsi erre reggeltől estig? A nép biztos nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!