Mint szellemben a palack

2012. március 13. 20:27

A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack. Ha kieresztjük, ki állítja majd meg? Ha az elvi alapokban nem értünk egyet, akkor miért éppen 90% legyen a támogatás?

2012. március 13. 20:27
Spaller Endre
Vastagbőr

„Kedves Vastagbőr!

Nulla szakmai tudással cikket írni, azt hiszem, ahhoz valóban elég vastag bőr kell.

Minden településre közszolgáltatás keretében eljutnak a MÁV vagy Volán járatok. MINDENHOVA!

Ha azonban egy útvonalon a Volánok nem indítanak járatot, ott miért ne próbálkozhatna egy magán busztársaság? Engedéllyel, kizárva, hogy bármilyen állami támogatást kapjanak, sőt, még nekik kéne fizetniük. Cserébe akkora árat szabnak, amekkorát akarnak, annak adnak kedvezményt, akinek akarnak. Miért baj ez?

A járatritkítás azt célozza, hogy a busz és a vonat ne egymás mellett menjen, mindkettő félig üresen. Egy veszteséget fizessünk, ne kettőt. Miért baj ez?

A nyugdíjasok kedvezménye olyan, mint szellemben a palack. Ha kieresztjük, ki állítja majd meg? Ha az elvi alapokban nem értünk egyet, akkor miért éppen 90% legyen a támogatás? Legyen inkább csak 80%, vagy 50%, vagy 0%. Lenne, aki szívesen alkudozna velünk erről. Ezt szerettem volna kizárni, nem titkolva, hogy összességében nem maradhat meg mindenhol a mostani kedvezmény, de itt igen.

Kedves Vastagbőr!

Egy cikk írása feltételezi, hogy az illető legalább részben utána néz annak, amiről ír. 

Köszönettel:
Spaller Endre”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2012. március 14. 10:02
En ertem hogy felnek kiengedni a szellemet ebbol a palackbol. De bazmeg mar az osszes tobbi palackban a vakuumot szivattyuzzak kifele...
lmp-s
2012. március 14. 09:39
Magán busztársaság ott fog járatot indítani, ahol lnereségre van esély, vagyis a fizetőképes utasokat fogja felszippantani, az ingyen utazók meg maradnak a Volán társaságoknál, növelve a veszteséget. Ezek egy idő után csődbe mennek és, akkor jöhet mindenhol a magántársaság.
anticonstitutionnelle
2012. március 14. 08:47
Nem ez a srác az aki Szanyi ellen bukott Angyalföldön? Akkor már értem miért tolja a süket nyugdíjas szoci dumát, de hiába reménykedik... A nyugdíjasokat úgy segítenéd ha egy fenntartható rendszert vezetsz be. Ez a mostani nem az. Fizető utasokat szorít le csúcsidőben az ingyen utazó.Ez nem Svédország. Kizárt hogy ezt a mai Magyarország elbírja sokáig. Hazudtok és ez azért fáj, mert a második körben rátok szavaztam.Ha kétharmaddal uborkaaszezonban ilyen gyávák vagytok mi lesz majd sima többséggel választási időszakban?
Erik a Narancs
2012. március 14. 08:27
"Nulla szakmai tudással cikket írni, azt hiszem, ahhoz valóban elég vastag bőr kell." Van aki nulla szakmai tudassal kepviselo, polgarmester, miniszter vagy miniszterelnol. Van ilyen most is ? Mi az hogy !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!