Lehet vagy nem lehet?

2012. március 24. 12:25

Elsősorban az LMP gyűjtheti be bizonytalan szavazók támogatását.

2012. március 24. 12:25
Németh Csaba
Campusonline

„Az LMP szétesésének a parlament falai között sokan örülnének. A kormánypárt azért, mert egy ilyen kifejlet az esetleges új pártok kedvét szeghetné (»úgysem sikerülhet«), ráadásul számukra a »régi« baloldal sokkal kényelmesebb, hiszen azt már jól ismerik, tudják őket kezelni. Az MSZP azért örülne, mert egy »rivális« párttal kevesebb lenne, és némi önigazolást is nyerhetnének (»lám, ha együttműködtek volna velünk…«). A Jobbik kárörvendése pedig egy ilyen esetben nem is szorulna különösebb magyarázatra.

De talán éppen ez az, ami a felszínen tarthatja az LMP-t. Mert amíg nincsen más, komolyan vehető alternatíva a fenti három párt ellenében, addig elsősorban az LMP gyűjtheti be bizonytalan szavazók támogatását. Ez azonban csak protestáló támogatás lehet, mert – valljuk be – az »Új ellenállás« elindítása óta az LMP saját magáról kevés újat tudott elmondani, ellenben a többi pártot jó érzékkel támadja – mindegyiket ott és úgy, ahol kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scotsman
2012. március 25. 18:49
Pesti pöcsökre a vidék nem fog szavazni!! Ránéznek Schifferre és mindjárt felmerül a kérdés hogy ki ez a hajléktalan kinézetű Bum??
drieno
2012. március 25. 09:53
a lompos létrejöttének célja a szadesz pótlása volt ez sikerült is, a párt bejutott a parlamentbe viszont a maszop nem került olyan helyzetbe, hogy koalíciós ajánlatot bírt volna tenni a lompos mindaddig lebeg a vizek felett, amíg ez a helyzet elő nem áll, csak sajnos a húzónevet-arcot, a schiffert tévedésből idő előtt kilőtték, azóta meg csak a kínlódás megy, és közeledik a hatalmas bukta a népszavazással már az első akadály se lesz meg, ha így megy tovább, és nem taszít rajtuk hatalmasat egy láthatatlan kéz
garibaldi
2012. március 24. 21:23
Az a jó, hogy megint sikerült egy cikknek a leglényegtelenebb részét kimásolni.
drkovax
2012. március 24. 19:58
Ez a cikk a Folytassa Kleó-ból Hengist Podd kétkerekűjéhez fűzött magyarázatát jut eszembe (miután elmagyarázta, hogy a szögletes kerék nem gurul hátra, levonta a következtetést, hogy akkor előre kell guruljon)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!