Tarvágás

2012. március 03. 10:36

Az esküjéhez hű ügyvéd akkor jár el leghelyesebben, ha főtárgyalás előtt mindjárt az ügyészt is fölkeresi, hogy ismertesse vele a védelem gyenge pontjait.

2012. március 03. 10:36
Megyesi Gusztáv
NOL

„Minthogy a tévécsatornák sajnálatos módon nem közvetítik élő adásban az ügyvédek ünnepélyes eskütételét, mi több, vasárnap esténként még összefoglalót sem adnak kormánybarát vendégek szakkommentálása mellett, a lakosság csak most értesült a hírről, miszerint januártól az ügyvédeknek már nem kell védenceik titkait megőrizniük, viszont tisztségüket a magyar nemzet javára kötelesek gyakorolni.

Az ügyvédi munka ezzel kétségkívül egyszerűsödik: vége már a védencével összehajoló, az ügyészt az őrületbe kergető és állandó meglepetésekkel előrukkoló körmönfont ügyvédek idejének, az esküjéhez hű ügyvéd akkor jár el leghelyesebben, ha főtárgyalás előtt mindjárt az ügyészt is fölkeresi, hogy ismertesse vele a védelem gyenge pontjait, majd a védencére nézve terhelő bizonyítékokat adjon át neki, ami a nemzeti együttműködésnek már az a foka, amikor nemcsak az eddig használatos közgazdasági könyveket lehet kihajítani, de az egész jogi szakirodalmat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabo61peter
2012. március 04. 11:13
Guszti! Pakolás van: vár Kanada és Kertész Áki bácsi! Fussatok, szaladjatok, lobogjon a hajatok! Mi kitartunk ebben a szörnyűűűűűűűssséééges zsarnokságban.
Öreg
2012. március 03. 21:04
Ha egy autószerelő direkt hibát épít a kocsiba, az gonosz. Ha az ügyvéd félrevezeti a bírót és az emiatt hamis ítéletet hoz, az mi? Márpedig sztárügyvédeink nagyon sok esetben ezt teszik, ezért mentenek fel sok bűnözőt! /Aki ezt meg tudja fízetni/
szigno57
2012. március 03. 17:45
Mosodás! Állítólag újra nyit a patyolat - nem kéne visszamenni mosni? Te szánalmas lúzer.
Sebaj Tóbiás
2012. március 03. 16:32
Csak szólok előre: ebből megint egy tasli lesz majd . Tanú : Virág elvtárs, ez nem a vallomás, ez az ítélet..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!