Nyugdíjas kedvezmények: kijavítjuk a hibát!

2012. március 17. 21:16

A nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó módosítást egy, a javaslathoz benyújtott kapcsolódó indítvánnyal az LMP visszavonja.

2012. március 17. 21:16
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Lehetmas.hu

A Lehet Más a Politika egy három önálló elemből álló, közel ötven ajánláspontot tartalmazó módosító indítványt adott be a személyszállításról szóló törvényjavaslathoz. Ezek közül az egyik a nyugdíjasok, 65 év feletti ingyenes utazására vonatkozott, vagyis az eddig járó száz százalékos kedvezmény helyett kilencven százalékos kedvezményt adott volna a nyugdíjas korúaknak. Az LMP belátja, hogy hibát követett el, amikor a közösségi közlekedés működőképességének fenntartását célzó javaslatcsomagját nem egyeztette annak egyes pontjai által érintett társadalmi csoporttal. A nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó módosítást ezért egy, a javaslathoz benyújtott kapcsolódó indítvánnyal az LMP visszavonja.

A Fidesz-KDNP az utóbbi napokban többször kiragadta a módosító csomagból a nyugdíjasok kedvezményére vonatkozó részt, ahelyett, hogy a csomag egészét értelmezte volna. Képmutató ez a hozzáállás, miközben kormányzó pártként sokkal durvább terheket ró az állampolgárokra. A Fidesz elvette sok százezer ember nyugdíját, a jövőbeli nyugdíjasok pénzét pedig felélte.

Az LMP mindig is azt mondta, hogy a közösségi közlekedés teljes átalakítására van szükség és a teljes átszervezése. Erre most azonban kevés az esély, és a megfelelő egyeztetési folyamat is hiányzott. Ezért az LMP frakció nem tartja időszerűnek a kedvezmények felülvizsgálatát.

Az LMP a nyugdíjasok helyzetét javítani kívánja. Még az Alkotmánybíróság előtt lévő a népszavazási kérdéseivel meg akarja védeni a nyugdíjjogosultságot. A Fidesz veszélyezteti a nyugdíjat és bezárja a vasutat, az LMP megvédi a nyugdíjat és egy fenntartható, közösségi közlekedést képzel el.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. március 19. 10:21
"A Fidesz elvette sok százezer ember nyugdíját, a jövőbeli nyugdíjasok pénzét pedig felélte." -------------- Mentek a francba! Amit tudott /elődötök és az MSZP intézkedései után (13. havi nyugdíj elvétele) / a Fidesz még mindig nem adta be a derekát az UNIO-nak és az IMF-nek! Ugyanis: nézzétek meg, mit tettek a nyugdíjakkal ott, ahol EU-IMF helytartók kormányoznak! Mindez nem jelenti azt, hogy nem hozzák az országot olyan helyzetbe, hogy még nyugdíj sem lesz. Ti és a kommunisták mindenre képesek vagytok, az utolsókig kiszolgáljátok a gazdák akaratát. Ti csak ne vonjatok vissza semmit, azok vagytok, akik voltatok az SZDSZ-ben és a kedvenc Gyurcsány-kormányaitokban. Horn Gyulában is százszor nagyobb tisztesség volt, mint bennetek!
Viktus
2012. március 19. 08:50
Gyáva szarok.
Feyszáll
2012. március 18. 22:25
A jávorszarvas (Alces alces) a párosujjú patások (Artiodactyla) rendjébe és a szarvasfélék (Cervidae) családjába tartozó, legnagyobbra növő faja. Egyes kutatók szerint az amerikai alfajok Alces americanus néven külön fajt alkotnak, de ez nem általános vélemény; a két feltételezett faj elterjedési területe ráadásul Kelet-Oroszországban és Mongóliában széles körben átfedi egymást, és gyakori a kereszteződés köztük.
korona
2012. március 18. 12:02
Én luxusnyugdíjas vagyok 44520 forintommal. Úgyhogy pusztán szórakozásból, heppből, dolgozok is ehhez az összeghez. Ha még a bérletet is fizetnem kellene, akkor anyagi összeomlást kellene bejelentenem. Vagy csődőt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!