Három csapás

2012. március 17. 10:38

Ideje befejezni Orbán elemzését. Küzdjünk! Ne beszéljünk, cselekedjünk! Mert összegyűlhetünk még párszor, de mi fog történni? Hazamegyünk és minden marad a régiben. Ezt akarjátok?

2012. március 17. 10:38
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

Én azt gondolom, hogy Orbán rendszerét három legérzékenyebb pontján kell támadni. Nem beszélve, hanem cselekedve.

1.)    Az Alaptörvény szerint senki nem törekedhet a hatalom kizárólagos megszerzésére illetve annak gyakorlására. Az ilyen törekvés alkotmányellenes. Nem kérdéses, hogy Orbán ezt teszi. Ez esetben a Fidesz hatalma nem egyszerűen illegitim, hanem egyenesen illegális, azaz törvénytelen. Persze kérdés, hogy ki mondhatja ki a törvényellenességet. A kézenfekvő válasz, hogy az Alkotmánybíróság. Persze az alkotmánybírók (ki szakmai meggyőződésből, ki politikai lojalitásból vagy épen szimpla gyávaságból) mondhatják, hogy nekik nincs ilyen hatáskörük. Tényleg nincs? Vajon nem azt mondja-e az Alaptörvény, hogy a kizárólagos hatalom megszerzésére illetve gyakorlására irányuló törekvésekkel szemben mindenki jogosult illetve köteles törvényes eszközzel fellépni? Ismétlem: mindenki jogosult és köteles. Akkor ne vacakoljon az Alkotmánybíróság, legyen olyan kedves, tegye a dolgát, mi meg segítsünk nekik, hogy értsék történelmi, alkotmányos kötelességüket! A tegnap kilátásba helyezett alkotmányos blokád ebben fog segíteni.

2.)    Orbán nem egyszerűen illegális politikai hatalmat épít, hanem politikai befolyását arra is használja, hogy a háttérben hozzá kötődő gazdasági-üzleti hatalom épüljön ki. Simicska Lajos és Nyerges nem egyszerűen strómanok, inkább amolyan üzleti helytartói Orbánnak. Orbán törvénymódosítással segítette Simicska médiabirodalmának megerősödését, a vetélytársak ellehetetlenítését. A Lázár fivérek érdekkörébe tartozó CBA-nak szintén erős politikai hátszelet ad Orbán. Nyerges vezeti a semmiből mára a magyar építőipar legbefolyásosabbá váló cégét, a Közgép Zrt-t, mely úgy nyeri el a legjelentősebb állami, önkormányzati beruházásokat, hogy az egyébként off-shore lovagozó Orbánt nem érdekli, hogy a Közgép részvényeinek 99%-a ismeretlen hátterű off-shore cégben van. Vajon kié a Közgép? Orbáné? A példákat most nem folytatva akkor most rendezetten induljunk neki, és próbáljuk megismerni, bemutatni, leleplezni, Orbán szervezett üzleti felvilágát, a csókosok láncolatát! Ezért kezdünk neki megszervezni a Tiszta Kezek Bizottságát.

3.)    Orbán hatalmának eszmeiségét »az oltár és a trón szövetségére« építi. Amikor keresztény Magyarországról és Európáról beszél, akkor nem a szeretet, a megbocsátás, a könyörület érdekében szól, hanem a Vatikán hatalmának növeléséről, az érsekek és püspökök közéleti szerepének megerősítéséről, kiváltságaik megőrzéséről, bővítéséről. Semmi okunk nincs arra, hogy ezt szótlanul tűrjük. Miközben az ország hatodik éve küzd, hogy egyensúlyba hozza gazdaságát és elindítsa a növekedést, ennek érdekében millióknak kell több terhet vállalni, addig az egyházak senki mást meg nem illető adókedvezmények sorát élvezi. Mi indokolja például, hogy egyházi személy nem fizet gépjármű adót, vagy fizetése után töredéknyi közterhet fizet. Az egyházaknak nem a kiváltságosok sorát kell szaporítani, hanem az alázat példájával kell az élen járniuk.  Ne legyünk szégyenlősek, vagy ahogy Orbán mondja, merjük ledönteni a tabukat. Döntsük le a kiváltságaiban érinthetetlen egyház tabuját. Mi, a Demokratikus Koalíció képviselői a következő hetekben olyan törvénymódosító indítványokat fogunk benyújtani a Parlamentnek, amelyek eltörlik az egyházi kiváltságokat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tutturuttu
2012. március 18. 18:33
Gyorshír!!! A Svéd Királyi Akadémia döntése szerint az idei fizikai Nobel-díjat nem Stephen Hawking kapja a "A kvantumállapot változások, az energiafluktuáció és béta-bozon perdület non lineáris összefüggései" címet viselő kutatásáért, hanem megosztva Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke és Matolcsy György magyar pénzügyminiszter, akik az Einstein-féle relativitás elméletet megdöntve bebizonyították, hogy a sötétség gyorsabban terjed, mint a fény.
Ászok
2012. március 18. 17:52
Kedves Hozzászóló! Örülök ha úgy látja, nálunk minden úgy jó ahogy van és álljunk meg mert itt a Kánaán. Vagy talán mégsem? Elvonatkoztatva akár hollandoktól akár mástól a probléma nem oldja meg önmagát azt nekünk kell. Az öreg Kon mondta egyszer "ha a kupleráj nem megy nem a bútorokat kell kicserélni"
Ászok
2012. március 18. 16:35
Egy kínai gondolkodó azt mondta,hogy "távolodjunk el a problémától, hogy a mélyére hatolhassunk" Talán tegyük meg együtt! Én már eltávolodtam mivel Hollandiában dolgozom immár közel 2 éve, mivel vagy három diplomával nem kellek otthon de itt igen, sajnos odahaza nem engedték megbánni a döntésemet.A holland és más európai államokbeli kollégáim szarkazmussal telt érdeklődéssel faggatnak " Mi van nálatok? Ki ez "pitbull-miniszterelnök?" és ezt ti még megengeditek? Szemlesütve magyarázom a magyarázhatatlant a nemzeti önbecsülés okán védeném a védhetetlent, feleslegesen mert itt igencsak tájékozottak. Már azon gondolkodtam ez a sok kritikus mind valamilyen politikai összeesküvés áldozata vagy szoc-lib aki most más nemzetére rontana tévedés miatt.
fiandre
2012. március 18. 16:23
Igen, megcsináljuk! Csináljuk meg! (De kivel Fletó, te féleszű???)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!