A cérna végképp elszakadt

2012. március 21. 10:31

Innentől a népszavazás már nem a kérdésekről szól, hanem arról: el kell zavarni a kormányt.

2012. március 21. 10:31
Ertsey Katalin
Ertsey blog

Tegnap a hatalmas várakozás ellenére nem döntött az Alkotmánybíróság a népszavazás 5. kérdéséről, ami arról szól: ne vehessék el visszamenőlegesen a jogszerűen megszerzett nyugdíjat.

Ez világos üzenet. Egyetlen válasz lehet rá: új szakaszába lép az új ellenállás. Akinek eddig tartalmi fenntartásai voltak, azoknak azt üzenem: mi komolyan vesszük a kérdéseket, de innentől a népszavazás már nem a kérdésekről szól, hanem arról: el kell zavarni a kormányt. A parlament bábszínházzá silányítása december 23-án tetőzött be, akkor szakadt el a cérna a törvényhozással kapcsolatban. Most a második cérna is elszakadt, ami a rendszer egészét illeti: a ciklusfelező előtt eljutottunk oda, hogy a rendszerrel kell felmondani az együttműködést. Ez az új ellenállás.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. március 21. 19:05
az ügynök dologgal, elég sok emberben tett pontot a fidesz, sokban tett kérdőjelet...és vannak akiknek mindegy---
Felebarát
2012. március 21. 19:05
az ügynök dologgal, elég sok emberben tett pontot a fidesz, sokban tett kérdőjelet...és vannak akiknek mindegy---
kérdés
2012. március 21. 14:44
Nem kellene megvárni, míg előbb talpraáll az ország valahogy gazdaságilag. Míg egy szusszanásnyira levegőhöz jut a nép? Ugye, amikor új lakásba költözik az anyuka kisgyermekeivel, nem azzal kezdi, hogy ki kellene cserélni a férjét olyanra, aki többet hoz majd a konyhára is.
hakos
2012. március 21. 14:37
"ne vehessék el visszamenőlegesen a jogszerűen megszerzett nyugdíjat." Miért vissza is kell fizetni azt, amit eddig kaptak? Tudtommal erről nincs szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!