Bukott angyalok vagyunk

2012. március 06. 15:46

Hit nélkül, öröm nélkül, remény nélkül lehet élni - de érdemes?

2012. március 06. 15:46
Müller Péter
Life

„Bukott angyalok vagyunk.

Nomármost az történik, hogy állni, járni, futni megtanulunk, de repülni nem. Nem fejlődnek ki a szárnyaink. Más szóval: nem tudunk önfeledtek lenni. Képtelenek vagyunk szabadok, derűsek, tisztábban látók lenni és a lehúzó, gravitációs erőkkel megbirkózni. Nem tudunk a hétköznapi tudatunknál magasabb értelemmel és ihletetten gondolkozni, önmagunknál erősebbek lenni.

Tanulj meg repülni! Nem késő. Tanulj meg a felhőid fölé emelkedni. Szállj föl minden nap a sokszorosan megmérgezett földi légkörből és szívjál tiszta, magaslati levegőt. Utána visszaszállhatsz.

Hit nélkül, öröm nélkül, remény nélkül lehet élni - de érdemes?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. március 08. 20:04
Nem kellene így lennie, de hitet, örömöt és a reményt leginkább a politika töri össze, majd, paradox módon, épp a politika éleszti ezeket újra, hogy újra csak tönkre tegye, pofára ejtve a jó népet és ez így megy örökre, vagy legalább is addig, még mindennek vége.
wartog
2012. március 07. 05:11
Sok baj van az emberiséggel.Ezt még én a kis buta is tudom. Egy civilizáció nem tűrhetné-persze, ha intelligens-, hogy egy kézben koncentrálódhasson hatalmas mennyiség az anyagi javakból és a hatalomból. Ez beteg dolog és már rég változtatni kellett volna rajta.
wartog
2012. március 06. 20:16
Megváltozott a világ!Sok az árnyék, sok az akarat, és kevesebb a jóság.Már semmi sem a régi, és már nem is lesz sosem.Változni, vagy pusztulnia kell egy olyan világnak amit a pénz irányít és nem a szeretet.Nem tudunk repülni, ha lenyírják szárnyainkat.Ha kevesek kezében koncentrálódnak hatalmas vagyonok és a többség éhezik, akkor ott csak árnyék van és düh.
imres
2012. március 06. 18:27
"Hit nélkül, öröm nélkül, remény nélkül lehet élni - de érdemes?" A kérdés: ki, hogy érez? Válságos időszakok a legtöbb ember életében előfordulnak. No de hogy egyszerre hit, öröm és remény nélkül maradjak - ez számomra ismeretlen érzés. Az ember tudatos lény (többségében). Tudatosan alakítja az életét, alkalmazkodik a körülményekhez. Akinek ez a kérdés felmerül az agyában és komolyan is gondolja, annak azt tudom mondani: Nem érdemes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!