Mutasd, mit olvasol, megmondom, ki vagy!

2012. március 28. 20:45

Megdönthetetlennek hitt igazuk birtokában kedvükre leszólhatják azokat, akik máshogy gondolkodnak a világról, mint ők.

2012. március 28. 20:45
Bencsik Gyula
Stop

„Épp a véleményrovat egyik cikkét olvastam, közben szórakozottan körbenéztem a helyiségben. Decens rend, akták az irattartóban elvágólag, miniatűr művirágtartó tégelyek mutatóban, hátha valaki olyat szeretne halottja márványlapjára erősíttetni. Feszület a falon. Magyar Nemzet az asztalon.

Amikor nyílt az ajtó, és belépett a hatvan körüli ügyintéző, összehajtott újságomat a táskámba süllyesztettem. Ekkor kedélyeskedve megszólalt mögöttem a férfi baritonja: - Mi jót olvas?
Mondtam, hogy a Népszabadságot, mire a következő reakciót kaptam: - Jó sokat hazudnak ma is, mi?
Rövid hökkenés után replikáztam: - Talán kevesebbet, mint a Magyar Nemzet. Ezen meg ő lepődött meg.(...)

Ahhoz sem lett volna semmi köze, ha a Borsot, a Playboyt olvasgatom, netán egy pornómagazint lapozgatok. Ha történetesen kedvenc napilapját vagy a hasonló szellemiségű hetilapok valamelyikét nézegetem, megdicsér? Egyetértőn csettint? Bár van véleményem egy sor jobboldali orgánumról, eszem ágában nem lenne minősíteni senki olvasnivalóját, kivált a fenti szituációban, kérdezés nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2012. március 29. 08:09
Miről is írt ez a Bencsik Gyula? Gondolkodom rajta, de nem tudok rájönni. Mert hogy biztosan nem szavak szerint fizetik, azt biztosnak tartom. Arról, hogy végérvényesen kettészakadt a társadalom? Igen, de ezt tudtuk. És most akkor boruljunk egymás nyakába? Miről is írt ez a Bencsik?
balbako_
2012. március 29. 07:00
Most azt nem tudom, hogy a szerzőnek mi a gondja? A Népszabadság csakugyan a legmocskosabb bolsi lap a Pravda után. (Más kérdés, hogy a Népszava bunkóbb, alpáribb)
OrangeOrder
2012. március 28. 21:36
Ejnyebejnye, ezek a fidesznácik nem hagyják olvasni szegény progresszív demokratákat! :D
trollmagnet
2012. március 28. 21:36
Nekem erre van egy megoldásom: elolvasom mindkettőt. Mivel gondolkodó felnőtt ember vagyok, bízom benne, hogy le tudom szűrni a lényeget mindkét (vagy akár több) sajtótermékből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!