Haraszti munkát keres

2012. február 28. 11:57

Az USA elleni magyar és orosz támadások közös nevezőre hozása Budapestről nézve napi viccnek is rossz.

2012. február 28. 11:57
Takács Gábor
Nézőpontok

„Ami izgalmas olvasmánnyá teszi a Washington Postban megjelent írást, az az (önmagában nem új) Orbán–Putyin párhuzam groteszk szintre való továbbfejlesztése. A cikk szerint »tekintettel az Egyesült Államok ellen a közelmúltban intézett orosz és magyar támadások hasonlóságára, Magyarországot okkal tekinthetjük a putyini alkotmányos diktatúra első ideológiai lerakatának«. És mivel a veszélyes magyar példa ragadósnak bizonyulhat, Amerikának időben fel kell lépnie »az autoritarizmus közép-európai terjedése ellen«.

Az USA elleni magyar és orosz támadások közös nevezőre hozása Budapestről nézve napi viccnek is rossz. A magyar viszonyokban kevéssé tájékozott nyugati fejekben ugyanakkor a hidegháborús feltartóztatás (containment) stratégiáját idézheti fel. Tehát egy olyan kormányfő kapcsán reinkarnálódna a trumani antikommunizmus eszméje, akinek politikai pályáját kezdettől meghatározta a kommunista rendszer formális és informális struktúráinak lebontása.

A lényeget talán az írás utolsó harmada magyarázza meg. Ez egy marketingszakembereket megszégyenítő dicshimnusz az elképzelt új magyar nyelvű SZER – és az ahhoz vizionált szerkesztői-újságírói gárda – szakmai erényeiről és pártatlanságáról. Haraszti Miklós munkát keres?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2012. február 28. 22:54
"És mivel a veszélyes magyar példa ragadósnak bizonyulhat, Amerikának időben fel kell lépnie »az autoritarizmus közép-európai terjedése ellen«. Helyén kell kezelni egy szűk réteg- elmebaját- akik valójában vörösfasiszták a szó valódi értelmében. Elég annyit mondani erről a Gáti/Haraszti féle elmebajról- álmodik a bukott politikai osztály. Nem lesz többet visszatérés számukra. Európában és Amerikában is megbukik a neoliberalizmus. Ez annak a 1988-ban megkezdődött folyamatnak része- amelyikben egymásután felbomlott , megszűnt a régi világrend. Megszünt a SZU. Megbukott a szocializmus nevű diktatúra- Megszünt a varsói szerződés, A két Németország egyesült, és nagyon hosszan lehet ennek a folyamatnak az állomásait sorolni. Most egyre növekvő nemzetközi ellenállás mellett , a balliberális oldal az Öket támogató nemzetközi spekulánsokkal és nagyválalatokkal a hátuk mögött, rész sikereket érnek ugyan el- de mégis vesztésre állnak. A Görögök, Olaszok , Spanyolok, Portugálok felfognak lázadni a spekulások ellen. Már az USA-ban is jelentős mozgalmak vannak és (látnoki) jóslatom szerint, megfognak bukni a választáson-a demokraták, valamint csatlósaik a neoliberálisok. A világ változik, ezekben az órákban, napokban is. Köszönhetően az Internetnek, iratok - tények szivárognak ki. Tőke és spekuláns ellenes mozgalmak szervezödnek. Nincs helye már a neoliberális véleményterrornak. Egy jó -amerikai dokumentumfilm jelent meg most, ebben a témában. " A köztársaság bukása- Barack H.Obama elnöksége" Sok egyéb érdekes tény mellett, meglepő, hogy a tőkés spekulánsok, szeretnék ha a több mint másfél billiárt!! látszatpénzüket megfizetné a világgazdaság. Akár azon az áron is hogy emberek milliárdjai- országok népei nyomorba jutnak. "Adós fizess- akkor is- ha soha nem volt az- a pénz a gazdaságban" Ebből a sorból lép ki Magyarország.
füst
2012. február 28. 21:28
Ok, legyen SZER. De kötelező is lesz hallgatni? SZAR
Papuska
2012. február 28. 21:04
Mit adnának le az új SZER-en? Che Guevara idézeteket? Biztos, hogy ez tetszeni fog az USA-ban?
Krupp Skya
2012. február 28. 17:28
Nem! azok fogják az adóállomást kezelni. Bolgár Gyuribácsi lesz a Galikusz Reflektor, Dési az Ötágú Síp Lendvai Ildikó meg az Ifjúsági Randevú szerkesztője Cseke László helyet és rögtön ki is cenzúrázza a műsort, kettő az egyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!