Az ellopott ellenzék

2012. február 20. 18:47

Az ellenzéki kerekasztal mint márkanév: lopás.

2012. február 20. 18:47
Szabó Béla István
Gondola

„Szerveződik az Ellenzéki Kerekasztal. Szervezője, vagy mi, a Demokratikus Ellenzék. A háttérben – nem is olyan nagyon a háttérben – mozog a Demokratikus Koalíció nevű párt; tudják, a gyurcsányisták. Semmi bajom nincs velük – hát, olyannak születtek és nevelődtek, amilyenek; tehetnek is róla, meg nem is.

Az viszont biztos: az ellenzéki kerekasztal mint márkanév: lopás. Lopni véletlenül nem lehet, tolvajnak születni sem, bármit mondjanak is holmi szociáldarwinisták, vagy mi a szöszök. A tolvajság egy nevelődési/önnevelési folyamat eredménye. A jó lopónak első renden a lelkiismeretfurdalást kell eltüntetnie magából; ha intelligenciája nagyobbacska, önmagát kell meggyőznie csenegetése erkölcsösségéről.

Az Ellenzéki Kerekasztal név foglalt. A magyar rendszerváltozás egyik informális szervezete volt, működését már feldolgozta a történettudomány és belevájták fogukat a mítoszgyártók is. De kik ültek körülötte? A Népköztársaság ellenzéke. A feladata az volt, hogy a „szocialista Magyarországot” megbuktatni kívánó különféle irányultságú erők közös fellépését segítse. A rendszeres összejövetelek és viták résztvevői itt egyeztették a szocialista hatalommal folytatott tárgyalások politikai taktikáját. Mint tudjuk –, már aki tudja, a nemzet túlnyomó kisebbsége –, a politikai rendőrség, az állambiztonsági főcsoportfőnökség e célra rendszeresített csapata lehallgatta a megbeszéléseket, elemezte az elhangzottakat, és tájékoztatókat készített a „háromoldalú tárgyalások” hatalombitorló oldala számára. A tájékoztatókba persze bekerültek az ügynökjelentések adatai is. Mindegy; az ellenzéki politikusok legfőbb céljukat elérték: megszületett a demokratikus magyar állam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megyer
2012. február 21. 12:00
Szerző elmulasztotta leírni: a Szolidaritás is csúnya lopás, talán még inkább! A lengyel Solidarnosc teljes joggal tiltakozhatna, hogy egy obskurus bolsevik szerveződés él vissza a nevükkel és világszerte megismert logójukkal! Persze kutyaugatás nem hallik az égig.
heep
2012. február 20. 21:16
Igen. De elötte beszéljük meg Sukkorót, a Malév a reptér privatizációját, a MÁV teherszállítási üzletág eladását, az autópálya építést völgyhidastól alsgutastól, a 4-es metró rekordját, a MÁV ingatlanok sorsát, az Erzsébetvárosi ingatlanok árát, az Indonéziában befektetett 3 milliárd euró eltünését, a budapesti közművagyon eladását, aztán beszélhetünk arról a másfél milliárd forintról is amennyit a Hódmezővásárhelyi önkormányzat nyert FX üzleten. Aztán beszéljük meg a devizahitelek elszabadulásának engedését és az ebből következő Hódmezővásárhelyi veszteséget is. Ha meg esetleg ezt elunnánk akkor beszéljünk a Tabajdi, Gönz brüsszeli hazafias cselekedetiről is egy keveset.
tevevanegypupu
2012. február 20. 20:43
Elloptak a kommunistak mindent, meg az alacsonyan szallo felhoket is. Gyurcsany meg Orban evertekeloit is.
Google
2012. február 20. 20:35
Nem meglepő, mert aki hazudik, az lop is. Ezt az MSZP (+csatolmányai) nap mint nap, a szimpla létével is igazolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!