El a kezekkel a 65 év felettiek ingyenes utazásától!

2012. február 21. 11:16

A Fidesz eddig is semmibe vette az idős embereket. Az idős emberek többsége nem tud már több terhet vállalni.

2012. február 21. 11:16
Molnár Csaba, Niedermüller Péter
DKP.hu

„Budapest fideszes belháborúban fuldoklik. A bóvlikormány és a főváros vezetése kapkod és rögtönöz, a belső hatalmi harcnak most éppen a 65 év felettiek ingyenes utazása eshet áldozatul.

A másfél évtizede szerzett joggá vált szolgáltatás esetleges megszüntetésének következményeit senki sem mérte fel. Az újabb sarc társadalompolitikai és pénzügyi hatásáról egyetlen elemzés nem látott napvilágot. A Fidesz eddig is semmibe vette az idős embereket: vegzálják a rokkantakat, visszavettek a közgyógyellátásból, csökkent több gyógyászati segédeszközök állami támogatása, emelkedtek a gyógyszerárak. Az idős emberek többsége nem tud már több terhet vállalni. A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy a buta, kidolgozatlan javaslatot, amely újabb költségekbe verhet többnyire szerény körülmények között élő embereket, vissza kell utasítani. Így nem lehet pénzt behajtani, a főváros anyagi gondjait rendezni, így nem lehet az emberekkel bánni!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. február 22. 14:48
A BKV-val, és általában a magyarországi helyi közlekedéssel az is nagy probléma, hogy amig van diák, és nyugdíjas bérlet, addig nincs diák, vagy nyugdíjas jegy. Mert bérletet ugye csak ott vesz az ember, ahol folyamatosan tartózkodik. Így az a durva helyzet áll elő, hogyha például egy nyugdíjas Debrecenből, vagy Szombathelyről Budapestre utazik a rokonokhoz, a vasúti jegyre (pl. az évi kétszeri 90%-os kedvezményt használva) fizet 320Ft-ot, addig a BKV-n ha kétszer át kell szállnia, akkor akár ennek a háromszorosát fizeti ki!
MakkA
2012. február 22. 09:05
Én négy gyermeknek veszek bérletet + a munkámból vonják azt a pénzt, amiből a nyugdíjasok ingyen utazhatnak. És miért? Egy bolsevik szeszgőzös ígérete alapján. (Amikor bejelentette a mahart helyett malévot mondott, lett is nagy kapkodás...) Legyen nyugdíjas bérlet. Ha egy 12 éves tanuló ki tudja perkálni azt a pénzt, hogy iskolába tudjon menni, akkor a nyugdíjas is.
malabar
2012. február 22. 08:34
Egy lehetetlen allapot, hogy a jarmuvek tele vannak nemfizetö (kedvezmenyezett) utasokkal a nap barmely szakaban. Igy nem lehet gazdasagosan uzemeltetni semmit!!! A nyugdijasok ingyenes utazasat peldaul 9-15 oraig kellene behatarolni a hetköznapokra,igy olyan idöt hasznalnanak ki, amikor kevesebb a tulterheltseg. A 65 even feluli EU orszagan lako kulföldiek MO-on valo ingyenes utazasa kesz röhej!!! Ezt a mas EU-ordszagokban lako nyugdijasok alig hiszik el, hogy ilyen letezik!!
kalasnyikov
2012. február 22. 06:16
mi a gond vattakabátok, angyalföld vénasszonypáholya? Nincs elég pad a parkokban? Nem vonták még meg a szavazati jogotokat? Esetleg megszünkt a bérletkedvezményetek? Nem:::????Akkor kevesebbet járjon a szátok...LOL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!