Azért csináljuk ezt a mozgalmat, mert mi itt szeretnénk élni

2012. február 18. 17:18

A napokban úgy éreztem, a média nem akarja megérteni az üzenetünket, csak a sztori, a pártok, a botrány érdekli. Interjú.

2012. február 18. 17:18
Kóbor Andrea
NOL

„- A napokban szokatlan szerepbe kerültél, elég sok interjút adtál.


- (...) A napokban úgy éreztem, a média nem akarja megérteni az üzenetünket, csak a sztori, a pártok, a botrány érdekli. Mi meg csak azt szeretnénk mondani, hogy megteremtettünk a hallgatóknak egy fórumot a véleménynyilvánításra, és közösen, függetlenül lépünk föl a felháborító felsőoktatási koncepció ellen. Ezzel együtt szeretnénk megteremteni egy részvételen alapuló demokratikus hallgatói együttműködést, mely hosszú távon kihatással lehet az ország politikai kultúrájára.

- Hoffmann Rózsa bejelentette, hogy nem lesz keretszám-változtatás.

- Nem volt meglepő ez a teljes arrogancia és a másik lenézése.

- Meglepő volt, amikor az ELTE hallgatói önkormányzata (hök) elhatárolódott az akciótoktól, és a HÖOK sem támogatott benneteket?

- Ez botrányos dolog volt. Mi egyébként nem szerettünk volna nekimenni a höknek, nem az a célunk, hogy szidjuk, hanem az, hogy az új felsőoktatási rendszer ellen harcoljunk az általunk hatásosnak vélt eszközökkel. Az azonban, hogy elhatárolódtak tőlünk, azt sugallja, hogy mégsem a hallgatók érdekeit tartják elsődlegesen szem előtt, hanem más érdekek is szerepet játszanak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2013. március 14. 10:58
" Mi egyébként nem szerettünk volna nekimenni a höknek, nem az a célunk, hogy szidjuk, hanem az, hogy az új felsőoktatási rendszer ellen harcoljunk az általunk hatásosnak vélt eszközökkel. Az azonban, hogy elhatárolódtak tőlünk, azt sugallja, hogy mégsem a hallgatók érdekeit tartják elsődlegesen szem előtt, hanem más érdekek is szerepet játszanak." Két csónak sodródik viszonyítási pont nélkül és azon vitatkoznak, hogy melyik mozog Mellesleg a harcotokat már megvívtátok a felsőoktatási rendszerrel, ennek következménye a hallgatói szerződés. Azért ide egy hoszú folyamat vezetett, előtte soha nem tiltakoztál, hogy ingyen tanulhattál és elmehettél külföldre... ok és okozat
Soma
2012. február 19. 13:43
"4,Vadlovakat kergetni a körúton nem ugyanaz,mint tiltakozni a felsőoktatás átszervezése ellen" ------------- Nem ugyanaz! Csakhogy! Ha valaki az átszervezés ellen tiltakozik, akkor mondja ki, hogy eddig jó volt. A leányzó meg nem érdekel, így is sokat időt pazaroltam rá. "6, semmilyen bőrbe sem szoktam bújni és semmi mást nem szeretnék csak azt,hogy végre normálisan és nyugodtan lehessen élni ebben az országban" ---------- Felőlem megteheted. Kérdés: Ezért mit tettél az elmúlt 22 év alatt? A kérdésedre: Nem tudós vagyok, szakmunkás sem. /BÁR EGYIKET SEM SZÉGYELLNÉM/. Végül pedig: 22-23 évesen keményen olvastam, tájékozódtam és kerestem az értelmes emberek társaságát. Eszembe sem jutott volna visszautasítani a párbeszédet azzal az emberrel, aki ellen tiltakoztam. Ennyit az egyenességről.
Soma
2012. február 19. 10:46
"Ezek közül melyik a dumálos diploma és melyik nem hoz hasznot a hazának?" ------------- A tény az, hogy a hölgy dumagép szeretne lenni. Nem tudós, vagy kétkezi szakmunkás, aki nagy kvalitással a hazáját szeretné szolgálni. Az affektálós beszédmodora, a nyílt beszéd elutasítása pedig azt bizonyítja, hogy az ő keresztapukái azok, akiknek egy lényeges céljuk van: Magyarországon zűrzavart kelteni. Ezt a nagylányt te sohasem mosdatod ki abból, amit saját magáról bizonyít.
krisztoforo48
2012. február 19. 01:42
Drága Andi! Arra gondoltatok már,hogy olyan területen tanuljatok,ami hoz valami hasznot is a hazának,vagy csak a "dumálós" diplomák kellenének?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!