Süket fülek az egyházfői intelmekre

2012. február 02. 21:23

Legjobban talán az minősíti a hazai szélsőségeseket, hogy egyes portáljaikon magyargyűlölőnek, mi több, egyenesen zsidónak titulálják a bíborost.

2012. február 02. 21:23
Bencsik Gyula
Stop

„Ne térjünk napirendre a fölött, ha »zsidózást«, »cigányozást«, »katolikusozást« vagy más közösségek elleni gyűlöletkeltést tapasztalunk - mondta nemrég a Szent Margit tiszteletére celebrált misén Erdő Péter bíboros, prímás, az esztergom-budapesti főegyházmegye érseke.

A mondattal teljes mértékben egyet lehet érteni, bár az említett »katolikusozás
« nem annyira jellemző, mint a két előbbi etnikai illetve vallási közösség nevének szitokszóként való alkalmazása. Akkor már például a »buzizást« is elítélhette volna az egyházi vezető, bár belátható, hogy azzal önnön vallásának egyik alapvetésével ment volna szembe.(...)

Sajnos nem csak a stadionok ultrái között szocializálódott egyének száját hagyják el kirekesztő, rasszista kijelentések, bár ők nem is igazán akarnak kereszténynek látszani. Olykor a bíboros úr beosztottjai is hangoztatnak rasszista nézeteket. Magam fültanúja voltam vaskos papi zsidózásnak például Mel Gibson Passió című filmjének bemutatása, vagy Kertész Imre Nobel-díjának odaítélése kapcsán is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. február 03. 11:54
Jó pásztorkeze alatt szaporodik a nyáj! Erdő Péter nem jó pásztora nyájának.Nem mentség erre az sem hogy ma a papságunk jó része halgat akkor is amikor megkellene szólalnia.Választások előtt nem politikai iránymutatást kell adni híveiknek hanem naponta egységesen felemelni hangjukat amikor a kereszténységet nemtelen támadások érik.Nem Orbánnak kellene csak megvédeni kereszténységünket.Jól látható hogy a nyugati kereszténység amit e nemzetre erőltettek nemigazán elfogadott egy olyan néptől akinek ősei inkább a keleti kereszténységhez álltak közelebb. "Miután a hunok Jézus-hitű keresztyének voltak és a Hun Birodalomban már a Kr. u. 326-ig létező Pártos Birodalomból küldött keresztyén (manicheus) hittérítők püspökségeket is szerveztek, a keresztyén hunok voltak a Péter apostol által - a Pártos Birodalomban - Babilónia vallási központtal rendelkező ún. Keleti Keresztyén Egyház védelmezői. (A Pártos Birodalom megszűnésével Antiochia lett a központ, majd Bizánc.) Miért kellett a Keleti Keresztyén Egyházat a Nyugatitól védelmezni? A Kelet-római Birodalom azért szakadt el a Nyugat-rómaitól, mert megint kiújultak a vallási nézeteltérések. Rómában Szent Pál által alapított katolicizmus vert gyökeret, mely a zsidók thorájára (thora alatt a keresztyén Ó-szövetség értendő) alapította a hitet és annak folytatásaként Messiásnak, azaz politikai szabadítóként ismerte fel a názáreti Jézust. A Péter apostol által alapított Keleti Keresztyén Egyház pedig kizárólag a Jézus által tanított evangéliumokat ismerte el és mentes volt minden judaiságtól. Ez a hit terjedt el egész Ázsiában a hunok között és még a dákok is e vallás szerint követték Jézust."
rakosi
2012. február 03. 10:53
"Legjobban talán az minősíti a hazai szélsőségeseket, hogy egyes portáljaikon magyargyűlölőnek, mi több, egyenesen zsidónak titulálják a bíborost." Ez a megállapítás bizony igaz! Itt van például az alábbi a Kurucról vett szemelvény. Kérdés hazugságot állítanak-e? Mert ha nem, akkor talán nem a véleményformálót kellene gyomrozni. "A „rendszerváltás” óta eltelt idõszak úgy hozta, hogy Magyarország legrangosabb pozícióinak 90 százalékát a zsidó kisebbséghez tartozó emberek foglalták el. Mindenhol sikerült a megfelelõ lobbiháttérrel kiütni a magyar esélyeseket, legyen az állami szektor vagy az egyház. Utóbbi esetben kifejezetten a katolikus klérusra gondolunk, ahol a zsidóság gyakorlatilag az összes kulcspozíciót elfoglalta, Paskai Lászlónak és Erdõ Péternek köszönhetõen pedig évtizedek óta zsidó származású, kozmopolita fõpapok irányítják az egyházat. (Fordított esetben ez természetesen elképzelhetetlen: a rabbik, pláne fõrabbik kemény keresztényellenes fajgyûlölõkként gondosan ügyelnek arra, hogy csakis etnikailag és vallásilag zsidók kerülhessenek közéjük. A katolikus egyház zsidó megszállásával másutt is próbálkoznak, hol több, hol kevesebb sikerrel, ami egyes esetekben olyan perverziókban ölt testet, mint a szintén zsidó Lustiger párizsi érsek nyílt cionizmusa, akinek temetése is részben izraelita liturgia szerint zajlott! Izraelben a kutyák elé vetnék azt a rabbit, aki keresztény elveket hirdetne, és természetesen zsidó temetést sem kaphatna - a szerk.)" http://kuruc.info/r/9/24207/
bigyomail
2012. február 03. 08:56
Aki zsidózik, cigányozik, annak halvány segédfogalma sincs a katolikus hitről. Őket ugyan nem fogja érdekelni egy egyházi vezető intelme, mivel azt sem tudják, hogy mi fán terem a katolikus vallás. Azok ugyanis, akik lelkesen zsidóznak, nem tudják, hogy mit jelent egy katolikusnak a pápai kinyilatkoztatás, mivel lövésük sincs a kánonjogról. Márpedig innentől az illető definíció szerint nem lehet római katolikus.
Csigorin
2012. február 03. 08:37
"Legjobban talán az minősíti a hazai szélsőségeseket, ahogy ... titulálják a bíborost." "a »buzizást« is elítélhette volna az egyházi vezető, bár belátható, hogy azzal önnön vallásának egyik alapvetésével ment volna szembe." no comment...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!