A Nemzeti Hergelés Kormánya

2012. január 11. 12:56

Nem túlzás kijelenteni, hogy országimázsunk utoljára 2006 őszén volt ennyire jó.

2012. január 11. 12:56
Stemler Miklós
Hírszerző

„A választók utálni mindig is jobban tudtak, mint szeretni, és végső soron teljesen mindegy, hogy ennek tárgya Gyurcsány Ferenc, vagy Orbán Viktor; mind a kettő óriási tehetséggel rendelkezik az utálhatóság terén. A Fidesz ráadásul igen kitartó is. Bár páran talán azt hitték volna, hogy most, amikor a nyomor újra általános léttapasztalattá válik, és az emberek már a bankbetétjüket is féltik a kormányzati ámokfutástól, némileg leáll a hergelés, csalatkozniuk kellett: a nagy év végi hajrában csak futotta egy újabb személyre szabott törvényre – amit ráadásul el is rontottak, és Magyarország egyik legjobban eladósodott városában is jutott még néhány millió forint egy baráti cég részére.
 
Saját szempontjából a Fidesz persze nagyon is okos: a párt az elmúlt másfél évben alternatív valóságot kreált a közmédia segítségével – pechjükre ez az alternatív valóság nem túl népszerű –, és az új választási törvény révén jelen állás szerint egy narancssárgára festett lovat is megválasztanának a kedves választók. Hasonlókat emlegettek Pécs kapcsán is 2006 környékén, amikor elég volt az embernek piros festékben megmártóznia a győzelem érdekében, 2009-ben mégis kétharmaddal végezték ki az MSZP állítólag legnépszerűbb politikusát.
 
Az emberek hergelése tehát még abban az esetben is igen egészségtelen tevékenység, ha lehetőség szerint mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne nagyon alkothassanak véleményt, mert előbb-utóbb mindenképpen megteszik, még akkor is, ha annak semmi köze a demokratikus véleménynyilvánításhoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigfield
2012. január 12. 08:19
Hajrá Orbán! Hajrá Magyarország! A zsidráktőke szorongat, de ne adjuk fel! ...tovább a saját utunkon...:)
atila68
2012. január 11. 19:39
Kedves Stemler Miklós! Örömmel olvastam el a maga véleményét. De ettől még leszarom. Teszem ezt azért, hogy átérezze annak jelentőségét, hogy ön, hogy gondolja.
tarackos
2012. január 11. 15:54
"Ti meg tátott szájjal hallgatjátok..." Ne magadból indulj ki. Nem kell hallgatnom senkit, van saját véleményem. Tudom ez egy cetlisnek maga a scifi...;)
dr.Kvasztics Fedor
2012. január 11. 15:52
Jól haladunk abba az irányba, hogy a szélsőségek nyerjék a választásokat. Mi egy kicsit előrébb vagyunk, mert itt még Orbán van. Ha ő nem lesz, ha ő nem lehetne, akkor jön a Jobbik, sok, eddig mérsékeltnek mondott ember jóváhagyásával. Ha az MSZP-től lehetett a tömegesen a Jobbikhoz pártolni, akkor a Fidesztől könnyebb lesz. Minket ezért akár büntetni is lehet, ha bekövetkezik, de ha majd Európa is eljut idáig, akkor mi lesz? Akkor kit büntetnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!