Kedves Hírszerzősök!

2012. január 20. 13:32

Mókás azt látni, hogy a Hírszerző lassan Mandiner-kommentáló klubbá alakul.

2012. január 20. 13:32
Rajcsányi Gellért
konzervatívanarchista

Tudom, a ti portálotok meg minden, de… mókás azt látni, hogy a Hírszerző lassan Mandiner-kommentáló klubbá alakul, ahol olyan nagynevű szerzők, mint Papp László Tamás vagy Seres László kiragadott Mandiner-posztok kiragadott mondatai köré építenek nagyívű gondolatmeneteket, s ezeket a mondatokat _A Mandiner_ állásfoglalásának tekintik.

Például itt a Schmitt-ügy. Egy jó héttel azután, hogy a botrány kirobbanása után rögtön, az MTI hírét megelőzve posztot írtam a Schmitt-ügyről, egyértelművé téve, hogy mi a véleményem az ügyről; Seres megtalálja Pelikán blogger egy héttel később született posztjának egy mondatát, mely szerint addig nem kéne a lemondást követelni, amíg az intézményi felelősségi kör nem tisztázza saját magát. Ez más szavakra lefordítva az ártatlanság vélelme, ami úgy vélem, egy libertárius szerint is megillet mindenkit. A magam álláspontja szerint természetesen követelhető Schmitt lemondása - ugyanakkor ha a Mandiner 50 szerzője közül valaki máshová rakja a véleménye hangsúlyát, az is belefér a véleményszabadságba. Ezért is tartom neccesnek, hogy Seres a fenti mondatot _A Mandiner_ üzenetének vélelmezi, s ennek kapcsán felveti a morál, sőt, az erkölcsi relativizmus kérdését, amire én meglehetősen érzékeny vagyok, lásd fentebb. Pelikán posztjának záró gondolata egyébként ez: „Ha Schmitt (és vele együtt a KEH) nem képes érdemi megnyilvánulásokkal fordítani a jelenlegi hangulaton (…), a HVG.hu által közölt anyagot pedig további szakvéleményekkel erősítik meg, akkor persze az egyetlen lehetőség a távozás.” Kivel és min is vitatkozik akkor Seres?

A másik pedig Papp László Tamás, aki miután szó nélkül hagyja az EP-vita után rögtön megírt posztom témáját és meszidzsét, egy másik szerző kolléga másnapi posztját ekézi. “Magyarországon ezt a történelmileg kialakult ellensúlyt, az Alkotmánybíróságot próbálta és próbálja a Fidesz a céljaihoz idomítani… Ha ezt Szmöre rókacsapatának Alfa-hímje nem érti, akkor Nils Holgerson az orrára koppint.” - írja PLT a szerzőnknek, csak hát a szerzőnk amellett, hogy felemlegeti, sok helyen nincs is alkotmánybíróság, ezt megelőzőleg azt írja: “Az alkotmánybírósági jogkör-farigcsálásnak ez a blog sohasem volt önfeledt híve”. A szerző tehát érti, csak ezt a mondatát figyelmen kívül hagyja PLT. És az AB-korlátozás ügyében csakegypárpélda a korabeli posztjainkból. Akkor mire is akar oktatni PLT?

Az irántunk mutatott felfokozott érdeklődés persze valahol szexi, s meggondoljuk, hogy a jövőben a lényeges kérdések megvitatása helyett mi is a Hírszerző publijairól írjunk publikat. A testnedveket szívesen emlegető Hont kollégát most is hiányoljuk az aktuális mandinerezésből.

PS: Mindez no offense smalladam kollégának, aki azon kevesek egyike, aki még nem vesztette el a józan eszét az árkok közötti senki földjén.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. január 21. 09:20
A Hírszerző nem zsidó portál? Úgy tudtam eddig, hogy az. Vagy csak a zsidók kiszolgálói (zsidók alatt értsd: kommunista-szocialista-liberális-anarchista) ?
GY. F.űegér
2012. január 20. 19:46
Szokj rá valami drogra, nekem segített. :D
nyugi
2012. január 20. 19:42
Ezt tanultad a rabbidtól?
HSL
2012. január 20. 19:11
yeee-haaa... csapjunk meinmandi vs heilhírszerző bulit a moulin rouge-ban, a fidelitas tagok tangabugyiban szolgálják fel az ingyen söröket, a sarokban a galamus retteg, utána tömegverekedés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!