Ha nem ad pénzt a Népszövetség, nyakunkon a „felfordulás„!

2012. január 09. 22:14

Eddig pénzügypolitikánkat egy jellemezte: az iránytalanság. Nem volt egy meghatározott irány, nem tudták azt, hogy mit akarnak csinálni, tisztán csak ötletszerű intézkedésekkel dolgozott a kormány.

2012. január 09. 22:14
Peyer Károly
Napifix

„Eddig pénzügypolitikánkat egy jellemezte: az iránytalanság. Nem volt egy meghatározott irány, nem tudták azt, hogy mit akarnak csinálni, tisztán csak ötletszerű intézkedésekkel dolgozott a kormány. (...) Hogy lehessen bizalma egy ország népének kormánya politikájával szemben, amikor a kormány maga sem tudja, hogy főbb elvekben milyen politikát: deflációs, vagy inflációs politikát akar-e űzni?" 

„Nekünk okunk és jogunk van a legnagyobb bizalmatlansággal nézni az Önök politikai működését, ha Önök a legprimitívebb állami eszközt, a zárszámadásokat nem szolgáltatják át a nemzetgyűlésnek. (...) Megítélhetem-e én, vagy megítélhetik-e Önök e nélkül azt, hogy ez a 250 millió aranykorona kölcsön elégséges-e?"

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. január 10. 09:27
Eddig a nem "megszorítás" eredményei: -27%-os áfa -37%-os eva -baleseti adó -járulékemelés -jövedéki adó emelés -ebadó -visszatartott áfa -elszabaduló árfolyamok Ez a siker látható része ... lassacskán beledöglünk jó páran. A tavalyi eredmény pedig: 1700 milliárdos mínuszban zárt az állam A költségvetési deficit 2006 óta nem volt ekkora.
narmer
2012. január 09. 23:11
Peyer Úr! Betlen úr az üdvözletét küldi és kérdi mikor kötik mega Betlen- Peyer paktumot? Üdv.Szakasits Árpád MSZDP főritkára.
nick89
2012. január 09. 22:36
Ha csak az ÁFA-t beszedték volna 2011-ben az adó- és vámmentes budapesti Kínai Különleges Gazdasági Övezetben, nullszaldós lenne az 1700 milliárd hiánnyal zárt költségvetés De ugyanott lehetett volna más adókat, (pl iparűzési adót, hogy lehessen új buszt venni a BKV-nak), TB járulékot (pl egészségbiztosítási járulékot, hogy a kórházakban legyen orvos is) netán vámot kivetni (hogy legyen pénz új börtönre a korrupció miatt lecsukottaknak) Most nemcsak az IMF-fel kezdődnek tárgyalások, hanem a kínaiakkal is a 2012-es védelmi pénzről. Szerintetek azt a delegációt ki vezeti? http://www.monoricenter.hu http://www.harommajom.hu
Nomine
2012. január 09. 22:23
senkiktől nem olvasok semmit pont ha majd megtudom ki lakik a kép mögött és az igazi nevével vállalja a véleményét akkor esetleg tokfalvi plója, meg a véleményvezér -ről ugyanez a véleményem aki éles kritikát fogalmaz meg, meg osztja az ész ész nélkül az mutatkozzon be szépen, legalább tisztelje meg ennyivel az olvasóit akik időt szánnak a szemetére
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!