Nyílt levél Konrád Györgyhöz

2012. január 22. 12:30

Mit gondolsz, mit érzünk mi, 56-osok, akik egy fél évszázadot dolgoztunk azért, hogy Nyugaton megbecsülést és tiszteletet szerezzünk a magyar névnek, amikor ezt a pocskondiázást olvassuk?

2012. január 22. 12:30
Lipták Béla
Heti Válasz

 „- Nem gondolod, hogy amikor azt adod címül egy írásodnak, hogy »Magyarország szemét demokráciája«, akkor azzal nemcsak a kormányt kritizálod, hanem az összmagyarság jó hírét rombolod?- Nem gondolod, hogy a fasisztázással meg Kádárhoz hasonlítással elvetetted a sulykot? Nézz a tükörbe!


- Nem gondolod, hogy ha te tényleg demokráciát szeretnél, akkor több tisztelettel kellene írnod népünknek egy szabad választáson kimondott döntéséről?

- Nem gondolod, hogy más népek ellenzéke nem a világ közvéleményének nyomásával próbálja elérni belpolitikai céljait?

- Nem gondolod, hogy egy kormány megbuktatása nem rád tartozik, hanem az ország szavazó polgáraira és az őket képviselő Parlamentre?

- Nem gondolod, hogy a demokrácia eszköze nem az utca, hanem a szavazófülke?

- Nem gondolod, hogy a baloldali tüntetésekre jobboldali tüntetés lesz a válasz, és ezzel a káosz magját ültetitek el?

- Nem gondolod, hogy az ilyen írásokkal csak olajat öntesz az antiszemitizmus tüzére, és ezzel csak a Jobbikot támogatod?

- Mit gondolsz, ha egy előre hozott választással sikerülne megbuktatnotok a kormányt, kiket segítenétek a hatalomba?

- Mit gondolsz, kiegyensúlyozott lelkű magyar írónak tart az olvasó, amikor hazád demokráciáját szemétnek nevezed, de egy szót sem ejtesz legnagyobb gondunkról; elszakított nemzetrészeink sorsáról, a beneši deportálásokról vagy a mai megaláztatásukról?

- Mit gondolsz, mit érzünk mi, 56-osok, akik egy fél évszázadot dolgoztunk azért, hogy Nyugaton megbecsülést és tiszteletet szerezzünk a magyar névnek, amikor ezt a pocskondiázást olvassuk?

Ne haragudj szókimondó kérdéseimért, inkább beszélgess el azokról mondjuk Csoóri Sanyival vagy Duray Miklóssal, mert ideje, hogy kilépj egy percre abból az elszigetelt kis körből, mely egymást hergelve mocskolja a magyar nevet a nagyvilágban, elvégre 56 elveit egyszer Te is osztottad, és annak lényege az összefogás volt!”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. január 23. 09:10
Konrád NEM magyar, ő zsidó. Mit vár tisztelt Lipták Béla egy zsidótól a magyarsággal kapcsolatosan? Bizony SEMMI jót. De lelkük rajta. El fog jönni az idő, amikor az ilyen viselkedésük miatt, nem jöhetnek vissza, ha innen egyszer elmennek, mert ők 1945 óta csak rombolták ezt az országot.
kalasnyikov
2012. január 23. 02:58
nem levelezni kell ezzel a tetüvel, pusztán meg kell vonni minden hazai támogatást tőle, azonnal kiárulja maradék zsidrák meggyőződését Berlinben és ott ragad. Legalább is remélem.
1120
2012. január 23. 00:47
Tiszta szerencse (nekem), hogy 15 évvel ezelőtt elköltöztem a fővárosból egy vidéki kisvárosba... Én ott már nem bírnék élni és szerintem egy Konrád-féle okádéknak már rég nekimentem volna a nyílt utcán. Ide (szerencsére) ritkán fúj a szél szemetet! :)
Plagizátor terminátor
2012. január 22. 22:43
Nyílt levél Lipták Bélához: Kedves Béla! Nem gondolod, hogy amikor azt írod "rombolja a z összamaygarság érdekét", akkor talán ezt kevésbé teszi, mint az általad tövignyalt seggű kormányfőd? Nem gondolod, hogy ilyen ötletekekl akkor is előűllhattál volna, mikor az alcsúti törpe tette harctérré az utcát? Mikor szabálysértés elkövetve azt polgári engedetlenségnek minősítette? Stb. Nem gondolod, hogy az ország szavazó polgárai nem azt a néhány százezer elvakult,ostoba Orbánhívőt "jelentik" ,akik bármikor mennek lelkesen csaholni idoljuknak/ért? És hogy azok sokkal többen vannak, akik valamilyen kurucos felfogásból nem mentek el szavazni,mert beszopták a fideszes hazugságáradatot és a -tényleg- hibás, buta stb. szoci politikusokat, kormány intézkedéseket sötétebbnek látták a valóságosnál? Egyben azt is gonlták: most jól megmutatjuk a szociknak (és hátha tényleg ezek a narancsos fiúk tanultak korábbi hibáikból, így majd jobban fogják tenni a dolgukat...). És tényleg így lett: tanultak hibáikból. A mi legnagyobb kárunkra... Üdvözlettel Egy magyar választó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!