Szembegyalogoltam a tömeggel

2012. január 22. 07:43

Tán kulturálisan a jobboldali-konzervatív érzelmű emberek számára erősebb kapocs az eszmeiséghez tartozás, és régóta bizalommal kezelt vezetőben való további bizalom, mint konkrét szakpolitikai témákkal való egyetértés.

2012. január 22. 07:43
Kopiás Attila Steve
KA_Steve tumblr mikroblogja

„No hát ez tényleg nagyon érdekesre sikerült. 

Először is szembegyalogoltam a tömeggel, nézegettem mi a hangulat, majd az Oktogonnál megvártam a végét. 

Senkivel nem beszélgettem, de alapvetően egy nagyon kedves hangulatú, főleg idős emberekből álló tömegrendezvényt láttam, sokan is voltak, szóval ebből a szempontból abszolút sikeresnek gondoltam, most függetlenül attól, hogy nyilván mennyire nem értek vele egyet. 

Az egy dolog, ami föltűnt, hogy emberek »Orbán veled vagyunk« és »Támogatjuk a kormányt« jellegű táblákkal vonultak, úgyhogy akkor elkezdtem stírölni a feliratokat, hogy jó, de konkrétan miben. Mármint nyilván, bárki, aki szervezett már demonstrációt, tudja, hogy minden 100 emberből lesz témától függően 1-5, aki fabrikál maga valamit arról, hogy neki mi fontos, ő mit akar. És ez nem csak a valami elleni demonstrációkon, hanem mondjuk egy Erőszakmentesség Világnapján, vagy hasonlón is, szóval adekvát feltételezés volt, hogy mindjárt megtudom, konkrétan mi is az, ami jó volt a kormány utóbbi másfél évének döntéseiből. Most egyébként a biztonság kedvéért átnéztem a Híradó.hu, Magyar Hírlap stb galériákat is, nehogy egy konkrét ügy is elkerülje a figyelmem. És hát nulla. Nada. Az összegyűlt négyszázezer (mtv, hirado.hu, magyarhirlap.hu) - egymillió (Széles Gábor) ember között a jelek szerint nem volt egy sem, aki mindenképpen hírül akarta volna adni a világnak, hogy mittomén »Köszönjük a házasság szentségének védelmét«»Éljen az ezeréves ország méltó Alaptörvénye«»Egykulcsos adóval a gazdaságért« vagy bármit, ne nekem kelljen már kitalálni.

Én azóta ezen gondolkozom, hogy hogy lehet. 

Ott van mondjuk 100.000 ember hogy nagyvonalúak legyünk. Tényleg őszintén úgy érzik, hogy jó az, amit a kormány és Viktor csinál, hogy azok csak aljas rágalmak, amikkel a liberálbolsevikzsidóanarchisták szoktak dobálózni, és azok után, hogy évek óta nem voltak az utcán, végre itt egy nap, amikor meg lehet mutatni hogy mennyi minden dolog van, amivel egyetértünk - és nulla ilyen dolgot mutatnak meg. Egyszerűen tényleg nem értem. Nincs semmi derogáló háttérelméletem, hogy ez mi, őszintén tanácstalan vagyok. 

Aztán hazajöttem, itt akkor sírvaröhögtem egyet a kormánybarát média beszámolóin, meg láttam a sztorikat a napidíjra fizetett emberekről, és hát lehet mondani, hogy ha Széles ráköltött félmilliárdot, annyiból meg lehet oldani ennyi ember fizuját-szállítását, de hát azért nyilván nem ez van, hanem tényleg lelkes tömegek is kint voltak önkéntes alapon, szóval a kérdés továbbra is áll. Nekem amúgy egyetlen halvány tippem van, hogy tán kulturálisan a jobboldali-konzervatív érzelmű emberek számára erősebb kapocs az eszmeiséghez tartozás, és régóta bizalommal kezelt vezetőben való további bizalom, mint konkrét szakpolitikai témákkal való egyetértés, és tán ezért nem tartották fontosnak, nem tudom. (Ez amúgy nem saját ötlet, amikor anno a ferencvárosi időközi választáson indultak Tomcaték is és az egyik aktivistáját megtámadták az utcán, bementem hozzá a kórházba, beszélgettünk kicsit és ő ezt a hozzá hasonló jobboldali emberekre érvényes elméletként adta elő.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokócska
2012. január 22. 23:42
http://visit360.net/pano/start_like_hu.php?pano=b9bc613a-4e59-41b9-912a-c9a40e9f6990&vtour=bekemenet
pikkpakk
2012. január 22. 16:29
"magyargyűlölő internacionalistáknak" kucc,kucc... "szobádban kucorogtál halálra rémülten a menórával és a tóra különböző kiadásaival megpakolt bőröndöd tetején!" kucc,kucc....
Biomechanoid
2012. január 22. 16:24
Tudjuk, KA Steve, nektek, magyargyűlölő internacionalistáknak ez a békemenet nagyon fáj. Igaz, hogy csupán 30-40 ember lézengett a városban, nem az a több százezer, amennyinek mi éreztük magunkat, de a fajtádnak még ez is fáj. Remélem, a szobádban kucorogtál halálra rémülten a menórával és a tóra különböző kiadásaival megpakolt bőröndöd tetején!
nomármost
2012. január 22. 15:52
Nincs mese ezeknek a szoclibeknek a hazugság a lényegük. Hazugságokkal kábítják magukat. Pontosan tudják, hogy elképesztő nagyságú tömeg állt ki a kormány szándékai és politikájának iránya mellett. Ezzel szembenézni képtelenek, tehát marad a kábítószer, a hazugság.Legyen. Mi meg tudjuk amit tudni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!