Nincs demokratikus ellenzék

2012. január 10. 15:32

A „demokratikus ellenzék újjáalakításáról” szóló bohózat forgatókönyve készen várja, hogy eljátsszák.

2012. január 10. 15:32
Csigó Péter
Nem tetszik a rendszer

»demokratikus ellenzék újjáalakításáról« szóló bohózat forgatókönyve készen várja, hogy eljátsszák. Az első felvonásban, 2012 tavaszán, a szereplők kidolgozzák a demokratikus minimumot, a Negyedik Köztársaság konszenzuális alapját. Minden demokratikus ellenzéki párt és civil szervezet aláírásával kötelezi magát az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartására, a pártfinanszírozás nyilvános ellenőrzésének megteremtésére, a leszakadó szegények integrálására a társadalmi közösségbe, a plurális médiarendszer garanciális feltételeinek kidolgozására, és így tovább. A második felvonásban – a bohózat legszórakoztatóbb részében – a fenti demokratikus minimumot rögzítő szándéknyilatkozatot egy új társadalmi szerződés formájában írják majd alá az ellenzéki politikusok és a demokrácia iránt elkötelezett állampolgárok. A roadshow főbb eseményei DEMOKRATIKUS ELLENZÉK tacepaok alatt, Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc celebrálásával zajlanak majd. Felejthetetlen kép lesz, biztosan. Végül, a szomorújátékba forduló harmadik felvonásban, a demokratikus ellenzék közösen állított képviselőjelöltjei rendre elbuknak, mivel egy töredékét lesznek csak képesek megszerezni a szavazóképes társadalom egyharmadát kitevő, a választójogával élni kívánó, de preferenciáiban és részvételében bizonytalan tömegnek.

Ne felejtsük el, eddig sem  az MSZP, sem a DK, sem az LMP nem volt képes profitálni abból, hogy majd kétmillió szavazó otthagyta a Fideszt másfél év alatt. Ha most az LMP együttműködésre lépne a parlamenti ellenzék baloldali pártjaival, egyikük sem kerülne közelebb egy lépéssel sem a 2014-es választási sikerhez.  Ráadásul az LMP hirtelen összebútorozása az MSZP-vel és a DK-val ellentmondana annak a kiváló politikai érzékről tanúskodó döntésnek is, amellyel a párt nemrég kilépett a parlamenti politizálás keretei közül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JackHárpi
2012. január 10. 19:45
Csigó Péter Te kinél bankolsz? Kubatov elvtárs vagy valamelyik háttér intézmény fizet? Netán a KIM-ben vagy valamely más minisztérium közvélemény kutató, alapítvány keretében állam által finanszírozottan öntöd ránk a megbízóid böszmeségeit!
slomovicz
2012. január 10. 18:36
Látom magam előtt a cikk olvasása kapcsán ahogy a vörösfasiszták habzó szájjal, vicsorova olvassák a sorokat. "Pedig ez a Gyorskocsi utcai koalició lett volna a csodafegyver" Basszus, ez is besült. Kapaszkodtok vörösfasiszták, minden szalmaszálba, ami némi reményt ad.:-) Elvtársak. Ti vagytok már a múlt. A sötét, mocskos múlt, amit a nép - háta mögött hagyott. Azt, hogy ez a 3/3 as besugó hálózat milyen volt, ajánlom nézze meg a mozikban a "A vizsga " című filmet. A fiataloknak különösen ajánlott film.
HSL
2012. január 10. 17:48
korrekt cikk, az orbáni őrületet nem a gyurcsányi agybaj feltámasztása orvosolja
Krupp Skya
2012. január 10. 17:41
És a demokratikus ellenzék valamit a vele szövetséges ÁVH/MSZP mindössze egy zanzásított adósságot csinált 22.000 milliáárd Zanza amit röpke 20 év alatt kifizert a magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!