A magyar kabinet már megráncigálta az oroszlán bajszát

2011. december 12. 19:04

Most Brüsszelben a mancsait csiklandozta meg kicsit a kormányfő, majd mielőtt haragra gerjesztette volna, huncut mosoly kíséretében félreugrott.

2011. december 12. 19:04
Wéber Balázs
VG.hu

„Ha kívül maradunk a paktumon, az önmagában még nem a világ vége – nem mindig arra van a helyes út, amerre a legtöbben futnak. A kérdés inkább az, mire használnánk a kívül maradás jelentette szabadságot, illetve, egyáltalán tudná-e kormány függetleníteni magát azoktól, akikkel nem akar közösködni.

A magyar kabinet az elmúlt fél évben néhányszor már megráncigálta az olykor jó, olykor rossz arcát mutató oroszlán bajszát. Az állatok királya ugyan még nem ébredt fel, de a tüsszentése nyomán keletkező légörvény már így is történelmi mélységbe repítette a forintot. Most Brüsszelben a mancsait csiklandozta meg kicsit a kormányfő, majd mielőtt haragra gerjesztette volna, huncut mosoly kíséretében félreugrott. A jövőben jobb lenne óvatosabban játszani sörényes pajtásunkkal – egy okos, emelt fővel kezelhető kiegyezés per pillanat jobb ötletnek tűnik, mint a realitást figyelmen kívül hagyó erőfitogtatás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2011. december 12. 23:01
"erőfitogtatás" Szóval, ha az első szóra nem vágjuk hanyatt magunkat, az erőfitogtatás. Érdekes ez a szókincs, meg szótár. Közben meg nyomják a dollárt rendületlenül: "Az amerikai szövetségi költségvetésben 137,3 milliárd dolláros hiány keletkezett novemberben.... A költségvetési év első két hónapjának a halmozott hiánya 235,77 milliárd dollár volt, ..."
lajkakutya
2011. december 12. 20:47
Nem sül le az Unió (Merkel, Sarközy) pofájáról a bőr, a kis szegény keleti országokkal akarják megfizettetni a görögök, spanyolok, olaszok cehhét? Erre megy ki a játszma, miután a multik révén kiszipolyozták a kis csatlósokat, most az utolsó bőrt is lenyúznák rólunk, aztán kidobnak. Orbán egyetlen legális eszköze: népszavazást kiírni és utána beinteni az uniós trógereknek.
simonvitéz
2011. december 12. 20:45
Az unnepek veget valoszinuleg megiscsak megvarjak, mivel olyankor nem jo megzavarni a jonepet a vasarlasban meg a fogyasztasban. na de aztan a januar..!mondjuk mi magyarok mar megszoktuk hogy az ujevi ebredes mindig kicsit kesernyes, de szerintem ez kicsit meg a mi gyomrunkat is meg fogja fekudni. :-)
simonvitéz
2011. december 12. 20:43
Azt hiszem az euronak mar csak hetei vannak hatra. gyakorlatilag teljesen eredmenytelenul vegzodott az eu csucs, honi "balliberalis"karogoink persze szivuk szerint ezt is ugy ahogy van Orban nyakaba varrtak volna. Csak hat ugye ott van meg Cameron, a dan a sved, meg meg isten tudja titokban hany kormanyfo, amelyik nem ert ezzel egyet. sebaj, megmondoembereinknek csamcsognivalo mar ez is. A jozanabbjatol azt kerem, hogy az unnepeket arra is hasznaljuk hogy feltoltsuk az eleskamrakat legalabb 3 havi tartos elelmiszerrel meg egyeb fontos cuccokkal!oszinten nagyon meglepodok ha februarban barhol meg euroval fognak fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!