Orvoskór

2011. december 13. 14:13

Az orvostársadalom és a jobb híján „egészségügyi dolgozóknak” nevezett réteg ma szörnyű helyzetben van.

2011. december 13. 14:13
Szabó Béla István
Gondola
„Az orvostársadalom és a jobb híján »egészségügyi dolgozóknak« nevezett réteg ma szörnyű helyzetben van. Mert ott tartják.

Van egy szószólójuk, évtizedek óta az első, akinek a szavára figyelni érdemes: Éger István. Az orvosi kamara elnökeként ésszel, politikusan és a dolgát igen tudva próbálja alakítani a világot. Az előző rezsim személyében is igen támadta, el akarta takarítani az útból. Értem a helyzetet: útjában volt a pénzembereknek. Ő és a szakma kapott anyait-apait, hideget-meleget. Lapozzák fel a sajtót! A mostani rezsim hatalomra kerülésében az orvosi (al)hálózatnak igen nagy szerepe volt. S most sem kap semmit. Márpedig, ha valami »fülkeforradalomra« hivatkozva társadalomalakítóként kívánnak föllépni a »hatalom«, akkor az orvosokon kell kezdeni. A polgári társadalom egyik legfontosabb eleme az ő csoportjuk.

Most azonban azt látom, hogy valami ostobaság van fölépülőben. Égert a sajtó úgy támadja, mintha még ma is Gyurcsánynak hívnák a miniszterelnököt. Szakmailag nem tudják megfogni: mit lehet fölhozni amellett, hogy egy kezdő diplomás orvos annyit keressen, mint egy amúgy tisztességes és dolgos utcaseprőt? Jönnek hát a médián át az áztatások. A gennypolitika. A gondolkodás és a tett helyett. Éger állja. Még. Ha veszít, az ország, a polgárság és a mai hatalmasok is veszteni fognak. (Egyelőre nem veszített...)

Megzavarodtak? Menjenek szakorvoshoz. Ne féljenek: segíteni fog rajtuk. De ma menjenek: egy-két év és lehet, nem marad az országban egy sem.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. december 13. 20:00
Kért tőlem egy cikket az Orvosok Lapja, amiben megírtam a véleményemet arról, hogy bármekkora fizetésemelés egy humbug, amíg az orvsok a közalkalmazotti ketrecbe vannak bezárva. A megoldás a szabad szellemi foglalkozás, szerződés a kórházzal és esteszám után fizessen az OEP. Ezt a világ boldogabbik felén így csinálják. Éger elvtárs saját szájúlag tiltatta le az egyébként teljesen rendben lévő cikket. Az ő fizetése 800 ezer forint, és a hírek szerint a parxisát meg bérbeadta.
slomovicz
2011. december 13. 17:29
Nem akarom komolytalanul venni a témát, és sok igazság is van benne, csak az a bajom hogy megszólalnak ebben az ügyben a " Horvát Ágnesek " és szocliberális társaik. Ha már nem segitettek hanem kétszáz milliárdot kivontak a költségvetésből 2008-ban, legalább megpróbálnak uszítani. Az még eddig mindig sikerült. Kevés az orvosok fizetése, meg a tanároké, a busz sofföröké és még sorolhatnám. Ha egyszer ennyi a nemzeti jövedelem, amennyi- akkor kérdezem miből teremtsünk elő kétszáz milliárdot? Azt nem kell elfelejteni, hogy megemelik a béreket a lehetséges módon. Legyen az akár minimálbér, vagy orvosok és tanárok fizetése. Ez van - de lehet tovább uszitani. Aggyá pizt!
torresG4
2011. december 13. 17:00
Az orvostársadalom és a jobb híján „egészségügyi dolgozóknak” nevezett réteg ma szörnyű helyzetben van. ......a tapasztalatom szerint meg a betegek vannak szörnyű helyzetben, főleg azok akik nem tudják kicsengetni a pénzt a maszek rendelésre.
tarackos
2011. december 13. 16:39
Még is mit vártál Béci? A táltos kihasználta a kamarát most meg eldobta mint a használt pzs-t. Ott vannak a tótok, azok nem pudvásak, hamar megoldották. Firkálás helyett gyűjthetnéd a bátorságot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!