Kultúrharc – Rózsa szája elnyílt

2011. december 08. 12:09

A Népszabadság kétségtelenül az egyik legjobban szerkesztett és írt magyar napilap. Volt.

2011. december 08. 12:09
Szabó Béla István
Gondola

„A Népszabadság kétségtelenül az egyik legjobban szerkesztett és írt magyar napilap. Volt. Mára ennek alig van nyoma. (Lásd a föntebb említett hírlapszerkesztési hibát. Pl.) Még nyikorog a verkli, de egyre hamisabb a nóta. Nem a baloldali nézőponttal van bajom, hanem a minőséggel. Valaha nagyon is ügyesen tudta manipulálni a széles közönséget –, immár nem.

Földes György – a Politikatörténeti Intézet igazgatója, a lapot résztulajdonló (párt)alapítvány kuratóriumi elnöke – lemondott irányító sarzsijáról, így tiltakozván a újságeladási döntés ellen. Földes okos ember, s magam baloldalinak is elfogadom. Keserű hangú és szikár interjúban mondta el véleményét az ügyről, bár némi ön- és lapvizsgálat nem ártott volna. Mert ezt írja: … nem volna szabad a sorsára hagyni egy olyan zászlóshajót, mint a Népszabadság. Meg kell védenünk a kultúránkat.

Mit? Amit Rózsa Gyula írt és állít? És sok, sok-sok társa e hasábokon? Az avíttas, sunyizó, néha pökhendi, néha nyalizó hangot? A snasszosodó lapcsinálást? Az értékvesztést?

Földes nyilván rendszeresen olvassa a lapot. Vigyázat, a hazugság öl; s hazugságból épp elég juthatott ezúton tudatába.

Magam is rendszeres olvasója vagyok. Szakmai kötelességem. Más szemüvegen át nézem, védőszemüvegen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2011. december 09. 17:21
Ó, én olyan öreg vagyok, hogy még hatszáz ezres példányszámra is emlékszem. :-)
arlequin
2011. december 08. 15:31
jó cikk!
balbako_
2011. december 08. 13:16
A libertinus gőg lapja lett a kommunista gőg helyett. Mindkét nézetrendszer nem bizonyított soha, viszont kisajátította a haladó, progresszív tökéletes jelzőket, ami termék nélkül, pusztán ezen eszmerendszerek birtokában kijár mindenkinek. Aki pedig nem ide tartozik, az maradi, büdös lábú, említésre sem méltó senki.
marós
2011. december 08. 12:35
A "népszabi" többszörösen hitelét vesztett, pártújsággá degradálódott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!