Rendet a rend nélkül? – legitimitáshajsza a kormányban

2011. december 02. 17:43

A jelenlegi kormány nem akarja, avagy nem meri vállalni a királyságnak még a hagyományát sem.

2011. december 02. 17:43
Stamler Ábel
Regnum!

„Összességében a törvényjavaslatról elmondható, hogy sajátságos republikánus hibrid. A királyságból vett jelképekkel, szimbólumokkal operál, miközben minden nyilvánvalóan a királyságra, a organikus és jogfolytonossági szerveződésre való utalást megpróbál kiirtani a parázsviták elkerülése végett. Ismét egy félig-meddig konzervatív törvény, amely tisztázatlanul hagyja a princípiumokat. Egy törvény, amely minden legitim alapot nélkülöző adományozásokba torkollik. Az autoritás és legitimitás teljes hiányának ékes példája ez. Kíváncsian várom, mikor jelenik meg a köztársasági elnök sújtásos díszmagyarban, szablyát lengetve, miközben a Magyar Szent Korona nevében kihirdeti a jogfolytonosságot a Magyar Királyság és egy esetleges harmadik Magyar Köztársaság (Jézus segíts!) között.

A jelenlegi kormány nem akarja, avagy nem meri vállalni a királyságnak még a hagyományát sem, melyre jelen helyzetben a balliberális támadás sem elég mentség. Alapítsanak kitüntetéseket, használjanak jelképeket, melyek a köztársasághoz köthetőek, és hagyják meg a Királyságot azoknak, akik azt fel merik vállalni, mint potenciális alternatívát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2011. december 03. 12:59
Ime az újabb támadás ellenem, mert biztonságos társadalmat szeretnék: "@georg1945 Téged nagyon sokan tartanak komplett idiótának. Bizonyosan nem alaptalanul. Köztük én is."
Csomorkany
2011. december 03. 10:51
Én is nagyon örülnék a királyság helyreállításának, de a legitim uralkodóház, a Habsburgok tényleg tele vannak szabadkőmívesekkel. Ottó, Isten bocsássa meg neki, definitíve lemondott a trónigényéről, György az MDF kampányarca tudott lenni - ezeket az embereket egyszerűen nem tudom tisztelni. Márpedig a királyság pont a tiszteletről szól. Az viszont igaz, hogy a köztársaságunkkal ugyanez a baj. Egyszerűen képtelen olyan politikusokat kitermelni, akik méltóak a tiszteletre. Nem tudom, ki lehet-e húzni magunkat saját hajunknál fogva a mocsárból, de kételyeim vannak. A "királyság"-hoz, mint államformához minimum egy kormányzó kellene, de most úgy őszintén... Láttok valakit, aki egy Hunyadi János, vagy egy Horthy Miklós tiszteletre méltóságával és önálló katonai erejével rendelkezne?
korona
2011. december 03. 08:51
Ime, a megátalkodott (netán zsidó), magyarellenes, a magyar ember ellenes, a magyar ember lelki és testi megtörője, így INT LE engem: "Húzd ki a farkad a maceszgombócból, Saul!" Vajon nem felismerhető-e? Tehát, kik is a Magyar Királyság rellenzői?
Hatodik Béla
2011. december 03. 05:22
Szar lehet így élni, János.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!