Holnap még megmentheted a demokráciát!

2011. december 22. 15:12

Tudjuk, hogy nagy nyomás nehezedik Önre. Mégis bízunk abban, hogy a demokrácia és az ország sorsa iránti elkötelezettsége erősebb ennél.

2011. december 22. 15:12
LMP
Lehetmas.hu

„Tisztelt Képviselőtársunk!

Az elmúlt másfél év parlamenti munkája során számos kérdésben egyetértettünk. Ennél is több kérdésben viszont vita volt közöttünk.  És ez így természetes, hiszen a demokráciának éppen az a lényege, hogy nem kell minden kérdésben egyetértenünk. A demokrácia kérdésében azonban nem lehet közöttünk vita, hiszen mindannyian demokraták vagyunk.

December 23-a sorsdöntő napja lesz a magyar demokráciának.  Arról szavazunk majd, hogy Magyarország megmarad-e parlamentáris demokráciának. Hiszen lehet-e parlamentáris demokráciának tekinteni egy olyan országot, ahol egy párt úgy is megnyerheti a választást, hogy nem rá szavaznak a legtöbben?  Lehet-e parlamentáris demokráciának nevezni egy olyan országot, ahol a választóknak nincs lehetőségük arra, hogy a parlamenti többségnek adott felhatalmazással megváltoztassák az adótörvényeket? Parlamentáris demokrácia-e egy olyan ország, ahol az előző többség által kinevezett Költségvetési Tanács megvétózhatja az új parlamenti többség döntéseit?

A napnál is világosabb: a választójogi törvény és a pénzügyi stabilitásról szóló törvény elfogadása esetén Magyarországon már nem lesz parlamentáris demokrácia. Éppen ezért arra kérjük, hogy december 23-án ne szavazza meg ezeket a törvényeket!  Tudjuk, hogy nagy nyomás nehezedik Önre. Mégis bízunk abban, hogy a demokrácia és az ország sorsa iránti elkötelezettsége erősebb ennél.

Kérjük, hallgasson a lelkiismeretére! Ne árulja el a demokráciát!



Üdvözlettel:
az LMP országgyűlési képviselői

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2011. december 23. 10:05
Miről hadoválsz. Az IMF megment az államcsődtől, az összeomlástól. Ugyanis azért van. Cserébe viszont normális gazdasáspolitikát vár. Erről van szó. Semmilyen bábkormányt nem hoz létre. Hol mosták ki ennyire az agyadat?
kalasnyikov
2011. december 23. 02:57
javaslom hegyitálibok nektek a következő berendezkedést. Észak-Korea népének egymás iránti szolidaritása, diktatórikusan tisztességes taoizmusa,maoizmusa és konfucianizmusa, tehetséggel , szerénységgel párosulva. Dél-Korea gazdasága, annak minden piaci demokrácijával. Na ez esetleg segitene, de ti maceszgombócok csak ártani tudtok a nemzetnek. Börönd-vagon-Karaganda.
kalasnyikov
2011. december 23. 02:53
Vajon mennyi idejük maradt Jaffa megkésett gyermekeinek a magyar parlamentben. Lehet,hogy a következő választásokon már csak két párt lesz a törvényhozásban? Nekem nagyon tetszene a dolog. Fidesz és természetes szövetségese a Jobbik. Csak semmi nácizást uraim....DDDD
Agricola
2011. december 22. 23:19
Az LMP országgyűlési képviselői láthatóan elvesztették józan eszüket, mikor ilyen irracionális marhaságok jelentek meg látomásaikban: „A napnál is világosabb: a választójogi törvény és a pénzügyi stabilitásról szóló törvény elfogadása esetén Magyarországon már nem lesz parlamentáris demokrácia. „ Mielött a parlamentbe bekerültek, határozottan ígérgették, hogy a parlamentben racionálisan fognak érvelni és észérveket hajlandók lesznek másoktól is befogadni. Most viszont habzik a szájuk, amikor a parlamentben a Fidesz minden mozdulatát bírálják. Ettől lehet más a politika?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!