Micsoda vircsaft ez, uraim?

2011. december 19. 12:20

Ami most jön, azért egyedül Orbán Viktort terheli a felelősség – az ellenzéknek semmi oka rá, hogy a többpártrendszer látszatához a nevét adja.

2011. december 19. 12:20
Hont András, Gavra Gábor
HVG

Ha valaki nem fogta volna föl ekkor, hogy mit jelent a »pártpolitikai viták helyett, nemzeti együttműködés keretében«, annak a készséges vazallusok egyéni képviselői indítvány formájában elmagyarázták. Ezt úgy kell érteni, hogy ülésszakonként egyelőre csak hat alkalommal gyakorlatilag megszüntetik a parlamentet – legalábbis abban az értelemben, ahogy egy többpárti demokráciában a parlamentet elképzeljük –, de természetesen a határ a csillagos ég, hiszen a NER amúgy is az oxigénpalack nélküli csúcstámadások rendszere, mint tudjuk. (...)

Most a magyar ellenzéken a sor: ha az LMP és a szocialisták nem akarnak asszisztálni egy funkcióját vesztett »többpárti országgyűlés« látszatának fenntartásához, képviselőiknek a házszabály-módosítás elfogadása pillanatától nem szabad részt venniük a »parlamenti« munkában, a magyar Országgyűlés funkciója ugyanis 2012-től érdemben nem fog különbözni az 1990 előtti pártállami parlamentétől. Magyarországon Nemzeti Együttműködés Rendszere néven valójában pártállam épül – a potenciális külföldi hitelezők megtévesztésére néhány demokratikus díszlet meghagyásával. Minden, amit az elmúlt hónapokban láttunk, ennek szolgálatában áll: a döbbenetes választási törvény, a kivégzett Alkotmánybíróság, a jegybank felszámolása, a botrányos »Alaptörvény” és persze a mindig készséges »államfő«. (...)

Ami most jön, azért egyedül Orbán Viktort terheli a felelősség – az ellenzéknek semmi oka rá, hogy a többpártrendszer látszatához a nevét adja, és ezzel Orbánék brüsszeli és washingtoni kalapolását támogassa, az új pártállam építésének finanszírozását segítve elő.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dé208
2011. december 19. 22:44
Én majd akkor fogok aggódni, ha rendőrnek öltözött személyek képviselőt vernek eszméletlenre az utcán, aztán a másik képviselő ezen tahó poénokat fog elsütögetni. Na akkor majd nagyon ideges leszek.
Faqtya ezredes
2011. december 19. 20:25
Gavra? Ugy volt, hogy 90-be kimentek a ruszkik, vagy rosszul tudom?
Julismama
2011. december 19. 17:18
.."az ellenzéknek ingyen műsoridőért se érje meg bejárni, ráadásul érdemben fel se tudna készülni a vitákhoz, .." Vallomás?
Hogyisvan
2011. december 19. 16:20
Úgy gondolom, az ellenzéknek tényleg bojkottálni kellene ezt a 'parlamentet', ha nem akarnak végleg a sűlyesztőbe kerülni. Igaz, alternatívát egyik alakulat sem tud már-még nyújtani.És ez ami az újbolsikat telhetetlenné teszi, és nem a kétharmad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!