Megszámláltattunk. És?

2011. november 07. 21:15

Van budai nép. Megszámoltam őket, számolok velük.

2011. november 07. 21:15
Szabó Béla István
Gondola

„Honnan jöttek a lakosok, ha jöttek? Túlnyomó többségük Budapest más, alacsonyabb presztízsű tájáról, leginkább a ma szlömmösödő kerületekből, valamint a környező, hasonló szociológiájú szomszédságból. Egyenesen  vidékről csak a rendszerváltás után érkeztek néhányan. Ennek persze politikai oka is van, Kádárék akadályozták a fővárosba áramlást.

Kevés a gyerek; az ok nyilván a jellemző lakásnagyság miatti elöregedés. A következő évtizedben jelentős lakosság-változás várható. Miféle? Egyfelől megnőhet az érdeklődés a még álló, lepusztult ingatlanok iránt –, üres építési terület alig akad –, a »bizniszelés« jelei mutatkoznak. Érkezhetnek tehát új-kőgazdagok. Kis számban. A megüresedő társasházi lakásokba fiatal családok/családalapítók. A nagyi kis lakásába unokák. Nem hiszem azonban, hogy a társadalmi környezet jelentősen megváltozzék, akik más környezetben érzik jól magukat, nem fogják ezt a helyet keresni, túl kötött a szociológiai szerkezete, sem, hogy könnyen mássá alakuljon. Ne feledjék, a karaktert adó, ma konzervatívnak mondott középosztály leginkább a hetvenes évektől érkezett!

Jó ez? Nem tudom. De jó, hogy van ez a hely.

Van budai nép. Megszámoltam őket, számolok velük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mélyszittya
2011. november 08. 11:48
A probléma ott van, hogy az igaz budai polgár úriember. Nem sokra tartja az olyan uborkafára felkapaszkodott kultúra és értékek nélküli jöttmenteket, mint amilyen ez a nemzeti bolsevik gyülevészhad. Hosszútávon érdemes ezzel is "számolni"... mert Buda nem is olyan sokára opponálni fog - hát ha másért nem egyelőre olyan prózai dolog, mint az ingatlanadó miatt...
wartog
2011. november 08. 05:32
Mellesleg 5 évig éltem Bp.-en, s bár nagyon éltem, de nekem túl sivár.Szinte csak korlátok vannak és mindenhol.Ott, csak egyet tanultam meg, hogy azt ne.Megőrülök a sok embertől.Örömmel hagyom meg a budai-pestieknek a városukat.
wartog
2011. november 08. 05:25
Amíg nem találod magad szemben a rendszerrel nincs is baj. Az államnak az a jó, ha mindenki facebookozik. Mert akkor mindent lehet tudni mindenkiről.Ha a bűnözők is ezt tennék, nem kéne keresni őket.
OrangeOrder
2011. november 08. 00:22
És van jedi vallás is, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!