A Gengszterkorzó nem tipikus maffiasztori

2011. november 22. 08:54

Nehéz megérteni, hogy a ma már mindenki által megvásárolható alkoholért a szesztilalom idején gyilkolni is képesek voltak az emberek. Interjú.

2011. november 22. 08:54
Steve Buscemi
Origo

Hogy tekint a figurájára, Nucky Thompsonra? Inkább politikusnak vagy inkább gengszternek tartja?

- Mindenekelőtt egy olyan embernek látom őt, aki, akármilyen helyzetbe kerül is, túléli, sőt megpróbál mindenből a lehető legjobban kijönni. Én nem mondanám őt gengszternek: egyszerűen élvezi a pozícióját, és mindent megtesz azért, hogy még nagyobb hatalomra tegyen szert. A politikusok ma is korruptak, szerintem mindig is azok voltak, és ez alól Nucky sem kivétel. Ugyanakkor a köz érdekeit is szolgálja, sokszor csak azért hágja át a szabályokat, hogy az általa képviselt embereknek jobb legyen. Nehéz őt megítélni, de ez nem is az én dolgom - nekem csupán el kell játszanom, de azt a legjobb tudásom szerint. (...)

Rengeteg film és sorozat készült már gengszterekről, a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó miben tud újat nyújtani?

- Nem gondolom, hogy a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó egy tipikus maffiasztori lenne: inkább egy karaktervezérelt drámának mondanám, melynek karakterei között történetesen gengszterek is vannak. Szerintem inkább a kor bemutatásán van itt a hangsúly, egy olyan korén, amelyben a szervezett bűnözés alakjai nagy befolyással bírtak, sőt egyfajta kultusz is kialakult a személyük körül.

Mi fogta meg a legjobban a szesztilalom korában?


- Az egész alkoholtilalmat nehezen tudom feldolgozni, pontosabban azt nehéz megérteni, hogy a ma már természetes, mindenki által megvásárolható alkoholért akkoriban gyilkolni is képesek voltak az emberek, és komplett bűnszövetkezetek jöttek létre, amelyek szeszcsempészettel foglalkoztak. De persze rengeteg más dolog is megváltozott, az apám például még cipősdobozban aludt csecsemőkorában, mert a szüleinek nem volt pénzük bölcsőre - ma már ezt is nagyon nehéz felfogni. Egy biztos: az emberek szeretik a múltat nézni, szeretnek bepillantani olyan életformákba, amely nem a sajátjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. november 22. 12:09
Fenti megjegyzésemből nem egyértelműen következett amit írtam, a kapocs mégis egy magasabb rendű erkölcsiség ami a testi és lelki pallérozottsággal és a dekadens, korcs szemléletekkel szembeni.Egyszerűen így: ép testben ép lélek.Amit írsz megragadó, mert ha így éreznek emberek akkor még van némi remény: Nagyon mélyen rothadt ez a társadalom. Ahol ezek a dekadens tünetek megjelentek, onnantól borítékolható a végkifejlet: teljes erkölcsi, társadalmi széthullás.
Fakutya ezredes
2011. november 22. 11:50
Ez a film a zsido maffiarol szol egyebkent?
Fakutya ezredes
2011. november 22. 11:47
Nehez elkepzelni, de ketszaz forintert is kepesek gyilkolni un. emberek.
wartog
2011. november 22. 09:48
Olyan meg nincs, hogy kedves gengszter. Mint ahogy kicsit terhes nő sincs.A gengszter az gengszter.Abból is épp elég bajunk van, hogy elkezdett divatos lenni a rablógyilkosos kopasz fej, meg a börtönös tetoválás és társai.Mondjuk én személy szerint undorítónak tartok minden ilyen make up-ot.A természetes testnél nincsen szebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!