A turista haszonállat?

2011. november 27. 13:20

Na, de hogy egy forralt borért rögtön ezerkétszázat gomboljanak le egy Budapestre tévedt utazótól?

2011. november 27. 13:20
Sándor Alexandra Valéria
tempty

„Mennyibe kerül a forralt bor? – kérdezte egyik barátnőm a főváros híres-neves Vörösmarty terén, valamelyik karácsonyi díszkivilágításba burkolt, hangulatos kis bódénál. Azt mondták neki, hogy kétszáz forint per deci. Hirtelen ötlettől vezérelve turistának adtam ki magam ugyanott, és a válasz egy határozott »six hundred« volt.

Sejtettem én, hogy többet fognak mondani, mégis meglepődtem. Igazából kétszeres árra számítottam, ami elég busás néhány korty gőzölgő italért. Na, de hogy egy kis pohárért rögtön ezerkétszázat gomboljanak le egy Budapestre tévedt utazótól? Pontosabban valakitől, akinek a nyakában nem lóg fényképező, nincs rajta hátizsák, csak egyszerűen más nyelven érdeklődik. Mezei pofátlanság ez, vagy a vendéglátóipar túlélési stratégiája, esetleg e kettő kombinációja? (...)

Kár, hogy puszta sztereotípiával állunk szemben, ami vagy igaz, vagy nem. Szép is lenne, ha minden nyugatiul megszólalónak legalább háromszor annyi lenne a bére. Bár ha így haladunk, lassan az összes többi népet vagyonosabbnak tarthatjuk saját magunknál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2011. november 27. 20:19
"Na, de hogy egy forralt borért rögtön ezerkétszázat gomboljanak le egy Budapestre tévedt utazótól? " Ez olyan boroskólás szagú bölcsészböffentés szinten van, ugye tudod, Lexi csaj! 4 EUR egy pohár alkoholos akármiért Ausztriában standardmäßig ennyibe (vagy több), bennszülötteknek és turistáknak egyaránt. Ott nincs discount... Így jár, aki idegenforgalomra belőtt szezonális vendéglátóipari egységben akar rongyot rázni egy (ká)európai fővárosban. De azért vegyük a győri Audi gyárat és a benne gombokért dolgozó szorgos kis hangyákat (talán nevük is van) és tegyük a mérleg másik serpenyőjére. Azt is tegyük mellé, hogy egy kint dolgozó hazánkfia max. a 2/3-át keresi egy adott munkakörben a bennszülött megfelelőjének. A politikai korrektséget egy egészséges nemzet esetén felülír a patriotizmus, ezt senki szemére nem lehet vetni. Nincs ebben semmi személyes, mindenki maga szekerét tolja (de vannak kivételek). "Mezei pofátlanság ez, vagy a vendéglátóipar túlélési stratégiája, esetleg e kettő kombinációja?" Eddig is előfordult ilyen, úgy csinálsz, mintha nullakilométeres kiscsirke lennél a frissen keltetve. Az vagy??? Örülj neki, hogy kétszázért még valaki odaadja Neked, ha magyarul beszélsz... Neked meg irány az éjjelnappali, vagy a romkocsma.
Cassi
2011. november 27. 18:55
Cicám, te nőstény állat, 3 deci kerül 600 forintba (két órája voltam a Vörösmarty téren). Ennyire hülye nem lehetsz. Az árak ki vannak írva mindenhol, nehéz lenne átbaszni a turistát.
suski
2011. november 27. 18:45
Egyébként meg lehet, hogy egy bögrényi volt 600, azaz 3 deci, vagy szoktak a bögréért is pénzt kérni, amit aztán visszaviszel és visszakapsz. Nem mindegy, hogy mit kérdezel. Én nem vitatom, hogy át akarják verni a turistákat lépten-nyomon, de azért ilyen módszerekkel megy a legkevésbé. Azokat a marhákat meg aztán pláne nem sajnálom, aki azért jönnek Budapestre, hogy a Váci utcáról ki se merészkedjenek és ott beveszik, hogy az ott szobrozó kurvák csak ártatlan arra sétálgató diáklányok, akik pusztán barátságból mennek velük étterembe... Meg azokat az idiótákat se sajnálom, akik képesek a pályaudvaron nyomuló taxihiénákkal elmenni.
suski
2011. november 27. 18:33
Ugyan már, mese habbal. Ki kell írni az árakat, ahol nincs kiírva, nem veszel semmit és kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!