Kutyavilág

2011. november 17. 07:23

Lesz most nagy szaladgálás az irattárakba az anyakönyvi kivonatokért, hogy minden egyes kuvasz bebizonyíthassa, hogy ő valóban csak kuvasz felmenőkkel rendelkezik.

2011. november 17. 07:23
Dési János
Dési János
Népszava

„Már megint a görények jártak jól. Mert a kedvtelésből tartott görények után nem kell adót fizetni. Pedig hányan vannak. Igaz, a vérnyulak, a törpepapagájok és a macskák után sem. Bezzeg, ha kutya az ember, máris adóköteles.

Kivéve, ha be tudja bizonyítani az ember kutyája, hogy fajtiszta magyar. Az még kérdés, hogy hány fajtiszta magyar nagyszülőt kell ahhoz felmutatni, hogy ne legyen baj. Mi van, ha egy amúgy tisztes fajmagyar vizsla családba valahogyan mégiscsak becsúszott egy nagytermészetű, hogy rosszabbat ne is mondjunk, svájci bernáthegyi? Vagy egy idegenvérű nagyszülő még elmegy, de kettő nem? Esetleg, ahogy a puliknál ez szokás, csak az anya számít?

Mindenesetre, lesz most nagy szaladgálás az irattárakba az anyakönyvi kivonatokért, hogy minden egyes kuvasz bebizonyíthassa, hogy ő valóban csak kuvasz felmenőkkel rendelkezik, az ősei még Árpád kuvaszaival együtt jöttek be és azóta is törvényes, egyház által megszentelt frigyben élnek mindig a párjukkal. Ráadásul az sem árt, ha a helyi tisztelendő úrtól hoznak egy igazolást, hogy istenfélő, templomba járó, dolgos és szófogadó állatok, akik pontosan tudják, hol a helyük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vizigót
2011. november 17. 10:56
"Már megint a görények jártak jól" Na látod Jani, neked is jut egy kis öröm a viktatúrában. "vérnyulak" Vigyázz Jani, most jön ki a barlangjából: http://www.youtube.com/watch?v=p9v5lh4rRX0&feature=fvwrel És tudnod kell Jani, hiába erőlködsz apafej, nemhogy egy kuvasz, de még egy keverék kutya sem méltat téged már egy laza oldalba hugyozásra sem.
Oldgóbé
2011. november 17. 10:53
A Népszava még él?
kalasnyikov
2011. november 17. 10:47
Ez a tintazabáló placenta már igazán visszahuzodhatna az anyjába...DDD
orion
2011. november 17. 10:42
a helyi tisztelendő úrtól hoznak egy igazolást Ámen (hál'istennek nem a rabbitól kell:Đ Most az a baj, hogy a kánaán kutya után is fizetni kell?? ) Ez a germó de egy hülye szemétláda, elképesztő! Nemcsak a magyar fajták, a munkakutyák, a vakvezető és egyéb segítőkutyák, a menhelyről mentettek is adómentesek, ami nagyon helyes-ha már van adó. Az, hogy miért lett ilyen és mi értelme van, hogyan hasznosul és mit érünk el vele, az más téma, amiről az újságíró úr sajnálatos módon nem is óhajtott értekezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!