Baka bűne

2011. november 30. 09:14

Baka Andrásnak a fő bűne az, hogy nem fideszes. Az ilyesmi manapság, vezető állásra aspirálva, megengedhetetlen.

2011. november 30. 09:14
Dési János
Dési János
Népszava

„Az eddigi főbírónak mennie kell. Micsoda meglepetés. Baka Andrásnak a fő bűne az, hogy nem fideszes. Az ilyesmi manapság, vezető állásra aspirálva, megengedhetetlen. Pedig Baka jó ideig - amikor már mindenki, akinek volt szeme a látásra, füle a hallásra, felsikoltott, hogy a bíróságok bedarálása következik - tapintatosan hallgatott, vagy legalábbis a nyilvánosság előtt csak akkor lépett fel kemény szakmai kritikával, amikor már késő volt. A fideszes úthenger keresztül megy rajta

Természetesen a kis tapintatos Fidesz nem ilyen durván fogalmaz. Most például a kormánypárti frakcióvezető szomorúan széttárja a karját és azt mondja, Bakát legnagyobb sajnálatra nem lehet jelölni sem, mert a törvény szerint ahhoz legalább öt éves magyarországi bírói gyakorlat kell. És ugye a törvényesség...

Amúgy az Alkotmánybíróság jogköréből annyi maradt, hogy tényleg elég felesleges oda komoly szakmai múlttal rendelkező egyéneket rakni, mert ott jó fizetésért ma már lassan csak a szakszerű láblógázás marad. Az kár, hogy az alkotmánybíróság jelesei ezt csendesen tűrték. De ez egy másik történet. Azt egészen félve jegyezzük meg, hogy azért Baka jó 17 évig volt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának bírája. Másrészt, ezt a szabályt, ami Bakát kizárja, a Fidesz hozta, ha úgy adná úri kedve, akkor péntek délután Rogán képviselőtárs bead egy módosító javaslatot és hétfőre beszámítják máris az európai bírói gyakorlatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemiszabela
2011. november 30. 15:43
Dési úr, legalább a Népszabadsághoz átülhetne 2 hétre, fogalmazást tanulni, mert ez a leegyszerűsitett ,drágabolgárur-stilus rettenetes.
Krupp Skya
2011. november 30. 14:22
Jobb cím lett volna A Baka!
magnamater
2011. november 30. 14:01
Ez a Dési mindég a mások bűneit sorolja,rátérhetne végre a sajátjaira!
MacPhisto
2011. november 30. 13:27
Désikém beteg vagy? ma nem sulykoltad a munkásőröknek, hogy "kedves vezető". Mi lesz így a privát karaktergyilkossági projekteddel? Éberség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!